Datum: 12/09/2004 15:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jan Breydel
Cercle houdt de 3 punten thuis tegen Germinal Beerschot
Van Biervliet Pieter
| 0 reacties
Cercle houdt de 3 punten thuis tegen Germinal Beerschot
Foto: © SC

Cercle houdt de 3 punten thuis tegen Germinal Beerschot

Het startte vurig en kon al gauw een aantal kansen afdwingen via Slovic, De Smet en een alweer heel bedrijvige Andy Vlahos. Na een tiental minuten wordt de wedstrijd evenwichtiger, Cavens trapt voor GBA in het zijnet, en Cruz treft de lat... Aan de overkant komt de voorzet van De Smet niet tot bij Pivaljevic.

Op de dertigste minuut krijgt Viaene een hoge bal niet onder controle, hij verliest die knullig aan Cadu, die Cavens afzondert. Op zijn beurt scoort die in de linkerbenedenhoek. 0-1, meteen ook de ruststand.

In de tweede helft zien we een evenwichtige, maar ook bitsige start, waarin beide ploegen kansen afdwingen, maar veel fouten maken. Op het kwartuur scoort Masureel de gelijkmaker op hoekschop. Cercle blijft komen, maar moet alert blijven op de gevaarlijke tegenprikken van Germinal Beerschot. Op het halfuur volgt een vrije trap voor Cercle op ideale plek. Meyssen trapt onhoudbaar binnen: 2-1.

De wedstrijd wordt er direct een stuk harder op. Trainer Brys kan zich met de beslissingen van de scheidrechter niet verzoenen, en wordt naar de tribune verbannen, en zowel Cercle (lichte tweede gele kaart voor Svetlicic) als Germinal Beerschot (Vandooren schoffelt de anders alleen op doel afgaande Boi onderuit) incasseren nog een rode kaart. Cercle zwicht echter niet onder de druk van de bezoekers, en houdt de 3 punten in Brugge.