Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse verslaat Bergen met 4-1
Ronny anthonis

Lierse behaalde ten koste van Bergen zijn tweede thuiszege van het seizoen. En hoe, met onder meer twee mooie doelpunten van Marius Mitu wonnen de Lierenaars overtuigend met 4-1 van Bergen.

Jonas De Roeck kon al na 10 minuten de score openen, de verdediger kon een hoekschop van Wils aan de tweede paal binnnenwerken. Lierse was daarvoor al serieus gevaarlijk, een afstandsschot van Mitu werd met moeite gered, ook de rebound van Delorge werd door Van de Putte ongevaarlijk gemaakt.
Van de Putte moest overigens na 20 minuten vervangen worden door Jimmy Schmidt na een contact met Solari.
Bergen kon helemaal niks klaarkrijgen en speculeerde op de counter, zonder veel succes. Lierse controleerde het spel en ging rusten met een 1-0 voorsprong.

En dan is het Mitu-time, de kleine Roemeen voorspelde het, tegen Bergen ontplof ik, en wat doet hij? Jawel hoor, 10 minuten in de tweede helft ver, Mitu zette de actie op, gaf hem af aan Solari, zijn voorzet werd met een mooie volley via de paal in doel geknald. Na zijn doelpunt ging Mitu verder met buitenaardse dribbels en probeerde hij ook assists uit te delen, zijn balletje voor Thompson werd maar centimeters naast gelegd door de AustraliĆ«r. Dan doe ik het maar zelf besliste de strateeg, met een machtige lobbal nam hij doelman Jimmy Schmidt te grazen.

Bergen probeerde dan wel maar het kon niet, en als de scheidsrechter dan eens een penalty cadeau wil doen dan ging er toch wel buitenspel aan vooraf, pech voor Bergen. Als het dan even niet meezit, dan krijg je het deksel op de neus natuurlijk, aan de overkant kwam Thompson wel tot scoren, 4-0. Bergenaar Babatunde kon nog milderen voor Bergen na een klutsbal, zijn doelpunt was niet meer dan eerredder, Bergen werd met een 4-1 pandoering op de lange weg huiswaarts gestuurd.