Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Edmond Machtensstadion
Westerlo wint zwakke partij
Filip Van der Elst

Na een zwakke partij (die eigelijk geen winnaar verdiende) verloor Brussels al voor de derde keer met het kleinste verschil. Westerlo herpakte zich na de thuisnederlaag tegen Cercle Brugge

Brussels startte zeer goed met een dot van een kans: na een misverstand achterin bij Westerlo kwam nieuweling Snelders alleen voor Deelkens, maar hij trapte naast. Dat was meteen het beste van de hele eerste helft. Een schot van Kinet vormde geen problemen voor Deelkens, en aan de overkant was er enkel via een stilstaande fase nu en dan wat gevaar.

Na de slechte eerste helft volgde een al even slechte tweede. Een strak schot van Haydock moest door Deelkens gepareerd worden. Kort daarna volgde de reactie van Westerlo: Paas ging alleen op Nys af, maar deze redde knap met de voet. Iets later volgde een cruciale fase in de wedstrijd: scheidsrechter Bourdouxhe trok een rode kaart voor Greven, die de doorgebroken Kneissl al dan niet foutief stopte: scheidsrechter Bourdouxhe twijfelde niet en trok rood.
Toen David Paas 2 minuten later Nys omspeelde en er 0-1 van maakte, was de match zo goed als gespeeld. En inderdaad, Brussels kwam af en toe nog gevaarlijk opzetten via wat scrimmages op stilstaande fases, maar dicht bij een gelijkmaker kwamen ze echter niet meer. Integendeel, de beste kans na de 0-1 was voor de bezoekers, toen Nys een knappe redding in huis had op een schot van Wagemaekers.