Boro haalt het, Millwall niet

Yves Dekoning

Banik Ostrava - Middlesbrough 1-1 (1-4 on aggregate)

Ondanks een goede thuismatch (3-0) heeft Middlesbrough nog gezweet tegen een taai Ostrava, maar uiteindelijk toch de groepsfase van de Uefa Cup gehaald. Via David Bystron was Ostrava in de eerste helft op voorsprong gekomen. Na een uur spelen kreeg Franck Quedrue rood. Met tien tegen elf kreeg Boro het knap lastig, maar ze hielden stand. In blessuretijd kon de debuterende James Morrison zelfs de gelijkmaker binnenleggen.

Banik Ostrava: Raska, Pospech, Besta, Dvornik, Licka, Latal, Bystron, Zubek, Cizek, Papadopulos, Matusovic. Subs: Bucek, Drozd, Kotrys, Hoffmann, Velkoborsky, Zurek, Varadi.

Middlesbrough: Schwarzer, Parnaby, Cooper, Southgate, Queudrue, Morrison, Boateng, Doriva, Downing, Zenden, Nemeth. Subs: Nash, McMahon, Bates, Taylor, Mendieta, Christie, Wheater.

Scheidsrechter: Matteo Trefoloni (Italië)

Ferencvaros - Millwall 3-1 (4-2 on aggregate)

Ferencvaros had totaal onverdiend een goede uitgangspositie verworven door 1-1 gelijk te spelen in Millwall. In eigen huis maakten de Hongaren het in één helft af. Via doelpunten van Denes Rosa, Sorin Botis en Vagner stond het voor rust al 3-0. Dennis Wise kon nog milderen tot 3-1. Hierna kreeg Millwall kans na kans, maar scoren zat er niet meer in. Voor de wedstrijd waren er incidenten geweest tussen supportersclans, maar door het harde optreden van de politie werden die snel onderdrukt. Op elk vlak een zwaar ontgoochelende avond voor Millwall.