Schalke, Stuttgart en Aachen door

Stuttgart overtuigend
VFB Stuttgart heeft zich als tweede Duitse ploeg geplaatst voor de volgende ronde, het versloeg thuis overtuigend Ujpest Budapest met 4-0.

Hinkel zorgde in de 4e minuut voor de eerste treffer en na de rust maakte Cacau(foto) nog twee doelpunten, Heldt scoorde van op de stip.

Er waren 23.000 toeschouwers opgedaagd voor deze wedstrijd die eigenlijk al beslist was in Hongarije(1-3).

Aachen ook verder
Aachen gaat zoals verwacht verder, in een matte partij in het Rhein-Energie Stadion van Keulen voor 22.000 toeschouwers bakte Aachen er niet veel van na de 1-5 winst uit de vorige partij niet meer dan logisch waarschijnlijk.

Een zegen voor de club die vorig jaar nog een schuld meedroeg van 2.3 Miljoen Euro en natuurlijk hopen ze op een goede loting om zo de kas wat te spijzen want als tweede klasser krijg je die kans niet elk seizoen.

Schalke makkelijk
Na de heenmatch heeft Schalke ook de terugmatch overtuigend gewonnen tegen Liepaja.

Met een doelpunt van Ebbe Sand in de eerste en drie doelpunten van Mike Hanke in de tweede helft kende de Koningsblauen een rustige namiddag.

Na de 5-1 thuis gaan ze dus ook in de urne voor de volgende ronde.