Nog vier ploegen in de running

Truyens Himke

Gisteren werden de kwart finales in de beker van Finland afgerond. Nog vier  ploegen komen in aanmerking voor de beker.

Zes ploegen uit de Veikkausliiga en twee ploegen uit lagere divisies traden gisteren aan voor de kwart finales.

De grootste verrassing in deze ronde was Klubi-04, een ploeg uit de tweede divisie, zij speelde uit tegen de andere verrassing PP-70 uit de eerste divisie.
De twee begonnen aan de wedstrijd als hun levens er van af hingen. Toch waren het de bezoekers die eerst scoorde, Sihvola alleen door en foutief afgestopt. Hij zet de panalty zelf feilloos om, 0-1. PP-70 krijgt het hoe langer hoe moeilijker en begint ondermaats te voetballen. Sihvola krijgt nogmaals de vrije loop en werkt koelbloedig af.

Na de rust steekt PP-70 terug een tandje bij en verdient zelfs de aansluitingstreffer. Maar de gouden regel in het voetbal stak het hoofd boven water. Wie niet afwerkt krijgt het deksel op de neus en 0-3 na 52 minuten spelen.
Drie minuten later krijgt PP-70 alsnog een eerreder via Kotilathi. Klubi sluit achteraan de deur en wint over verdient van een te mak PP-70.

In de andere duels stonden Allianssi – MyPa, Hämeenlinna – RoPS en Haka – Lathi op het menu.
MyPa trok vanaf de eerste minuut het laken naar zich toe via een vroege goal van Tarvajärvi. Ze domineerde de wedstrijd rustig maar gaven in 70ste minuut de gelijkmaker weg via een domme dekkingsfout. Toen beide ploegen zich met verlengingen hadden verzoend, kreeg Muinonen een slecht uitgetrapte bal in de voeten en twijfelde niet, 1-2 en MyPa naar de halve finale.
Hun tegenstander komt uit het duel Haka – Lathi. Haka nog niet beseffend dat de wedstrijd reeds begonnen was, zag reeds na één minuut aan tegen een achterstand. Toch lieten ze hun niet doen en vochten terug. Het duurde wel tot de 52ste minuut alvorens de landskampioen kon scoren, maar eenmaal op gang niet meer te stoppen en vijf minuten later was het weer raak. Rustig uitvoetballen en de buit was binnen.

Voor Klubi komt de tegenstander uit de wesdtrijd Hämeenlinna – RoPS. Hämeenlinna dat reeds vorige wedstrijd verraste deed dat ook dit maal. De net gedegradeerde ploeg beet de problemen van zich af en kwam na 22 minuten aan de leiding.
In de tweede helft kon RoPS terug gelijk komen via een penalty. De verleningen leverden niks op en penalty’s moesten uitsluitsel brengen.
Wat RoPS tijdens de reguliere tijd recht hield, deed hen nu de das om. De penalty reeks werd gewonnen door Hämeenlinna.

De halve finales worden reeds morgenavond afgerond.