Analyse MyPa viert Suomen Cup overwinning

Truyens Himke
MyPa viert Suomen Cup overwinning

Via een late treffer van Tuomas Aho, wint MyPa de Suomen Cup ten koste van FC Hämeenlinna.

MyPa heeft hierdoor recht op het tweede Finse ticket voor de UEFA cup voorrondes.
Maar de wedstrijd liep niet van een leien dakje voor MyPa. FC Hämeenlinna verweerde zich goed en scoorde zelf ook één doelpunt, toch was het MyPa dat het zekerste was van zichzelf en dit viel duidelijk te merken in de slot minuten van de wedstrijd.

In Helsinki kwamen beide teams gretig aan de aftrap, na 23 minuten spelen was het MyPa die de score opende via Saku Puhakainen. Maar na zes minuten in de tweede helft stond de score weer in evenwicht, de Australische verdediger Mark Byrnes was degene die hiervoor zorgde.

Toen bijna iedereen in het stadion zich bij verlengingen had neergelegd, merkte MyPa op dat er meer in zat. En twee minuten voor affluiten was het zover, verdediger Aho knalde staalhard binnen, 2-1 voor MyPa. Hierdoor brak het hart van de meegereisde Hämeenlinna fans, na de degradatie grijpen ze nu ook nog naast de Suomen cup.

Voor Hämeenlinna is de opdracht van volgend seizoen duidelijk, kampioen spelen in de eerste divisie. Voor MyPa is het doel: Europa in en verder bouwen op hun achtste stek van dit seizoen in de Veikkausliiga.