DC United kampioen USA

DC United heeft vannacht voor de vierde keer in de geschiedenis de titel gepakt in de Major League Soccer. In een incidentrijke finale klopte het de Kansas City Wizards met 3-2. Het is tevens de eerste keer dat een ploeg de titel 4 maal binnenhaalt. Voor United was het van 1999 geleden dat het nog eens een titel won. Ook voor coach Peter Nowak is er een uniek record. Buiten het feit dat hij in zijn eerste jaar als coach meteen de titel binnenhaalt, is hij ook de eerste persoon die en als speler en als coach de competitie wint. De Poolse ex-international speelde immers als speler kampioen in 1998 met de Chicago Fire.

DC United had genoeg aan 7 minuten om de klus te klaren. Het scoorde immers tussen de 19de en de 26ste minuut 3 keer. Alecko Eskandarian, die verkozen werd tot Most Valuable Player van de competitie, scoorde 2 keer en er was een own-goal van Alex Zotinca. Veel ophef was er rond de 2de goal van Eskandarian. Hij nam de bal met de hand mee, maar dat was scheidsrechter Michael Kennedy ontgaan. In de 6de minuut had verdediger José Burciaga Kansas al op voorsprong gebracht na een prachtige goal.

Op het uur floot Kennedy wel een penalty na handspel van United-speler Dema Kovalenko in het eigen strapschopgebied. Kovalenko werd uitgesloten en Josh Wolff benutte de penalty namens Kansas. Bij DC United werd dan wonderkid Freddy Adu ingebracht en die hield samen met zijn ploeg stand.