Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stadspark Turnhout
KV Turnhout klopt titelkandidaat nr. 1
Truyens Himke

Na één minuut stilte voor de vermoorde schepen, Tony Depreeuw, gaat de wedstrijd tussen KVT en KVM van start. In een aangename wedstrijd is het KV Turnhout dat uiteindelijk de die punten thuis houd.

Er waren een 3000 tal supporters naar het Villapark getrokken om de topper tussen KV Turnhout en KV Mechelen bij te wonen.

Het was de thuisploeg die in het begin van de wedstrijd het meeste initiatief toonde. Mechelen speelde zwak en kon niet echt tot dreigen overgaan.
Het eerste echte gevaar van de wedstrijd was er pas na twaalf minuten toen Jusic de bal over doel kopte. Mechelen reageerde hierop via Thijs die de bal in de handen van Horsten schoot.

Tussen deze twee kansen door pakte Tom Peeters op een domme manier zijn derde gele kaart van het seizoen en zal hierdoor de stadsderby vanuit de tribune moeten aanschouwen.

Met nog 19 minuten te spelen in de eerste helft kreeg Turnhout een hoekschop. Boeckx trapte die mooi tot op het hoofd van Jusic, deze verlengde en Moons knalde binnen.
Topscoorder Goots reageerde als eerste, maar zijn schot ging voorlangs. En iets later was er een attente doelman nodig om het schot van Thijs in hoekschop te werken. En ook Steven De Pauw zag zijn schot weggewerkt worden door doelpuntenmaker Moons.
Turnhout kreeg nog een kans via Abdul Arouna, al was deze iets te egoïstisch en zo kwam hij niet verder dan doelman Stoops.

Na de rust was het één en al KV Mechelen, de Maneblussers schoten wakker en duwden Turnhout volledig terug op hun speelhelft.
Goots probeerde via een omhaal Horsten te verschalken maar dat lukte niet en iets later zag Peytier zijn kopbal tegen de deklat gaan.
En de stormloop bleef duren, Bert Dhont knalde nog over het doel van Horsten. In de 57ste minuut was het dan toch raak. Via Yve Thijs kwam Malinwa verdient op gelijke hoogte.

De  Mechelaars konden nog een paar keer dreigen maar kende echt geen geluk. Zo zagen ze nog een bal van De Pauw tegen de paal belande.
Turnhout kwam steeds meer en meer in de wedstrijd.

Turnhout speelde op de counter en met succes. Bastiaensen bereikte Van Remortel en die glipte door de buitenspelval. De 18-jarige speler keek naar de lijnrechter, zag dat die niet vlagde en werkte beheerst af.

Turnhout beheerste nu de wedstrijd en kreeg nog de beste kansen. Het bleef uiteindelijk 2-1 voor de Kempenaars na een aangename wedstrijd waar beide ploegen voetbalden. Deze wedstrijd was het uitstekende bewijs dat naar het voetbal gaan in derde klasse ook aangenaam kan zijn.

Voor KV Mechelen is de generale repetitie voor de stadsderby dus niet geslaagd.