Lille wint in Athene

Lille, tweede geklasseerd in de Franse Ligue 1, is gisterenavond gaan winnen op het veld van AEK Athene. Dankzij deze overwinning staat Lille nu eerste in groep H van de UEFA-Cup.

De Fransen kwamen op voorsprong in de 26ste minuut toen de Servische verdediger Milivoje Vitakic scoorde. De Griekse doelman Chrisostomos Mihailidis behoedde zijn team voor een grotere achterstand.

In de tweede helft verdubbelde Mathieu Debuchy de score. Hij krulde de bal prachtig in de rechterwinkelhaak en bracht les Dogues op een geruststellende 0-2 voorsprong. Net ervoor hadden de Grieken minder geluk toen een kopbal van Costas Katsouranis de paal trof. Kofi Amponsah scoorde nog de aansluitingstreffer voor AEK Athene in de 72ste minuut, maar het mocht niet meer baten voor de Grieken. Allesandro Soares, de Braziliaanse aanvaller van AEK, kreeg net voor tijd nog een mooie kans op de gelijkmaker, maar scoorde niet meer.

Lille heeft nu zes punten uit drie matchen en staat eerste in de rangschikking. Zénith Sint-Petersburg telt twee  puntjes minder,  net als FC Sevilla. Alemannia Aachen heeft drie punten. AEK Athene blijft verweesd achter met nul punten.

Volgende speeldag is Lille vrijgesteld. Het kan zich op de laatste speeldag kwalificeren thuis tegen FC Sevilla.

Frappant: AEK Athene kon sinds 1963 niet meer winnen van een Franse club.