Rangers winnen vlot van Grazer

Stan Govaert

Gisteravond zetten de Glasgow Rangers voor eigen publiek makkelijk Grazer AK opzij. Het werd 3-0 in een matige partij.

De Oostenrijkers maakten nochtans onmiddellijk hun bedoelingen duidelijk met enkele afstandsschoten: ze kwamen niet om zich in te graven. De volledige eerste helft was een opeenstapeling van slechte passes en traag voetbal. Enkel Bob Malcolm kon de Oostenrijkse goalie bedreigen met een draaiend schot. Het was Grazer dat dichtst kwam bij de openingstreffer toen topschutter Kollmann zijn ploegmaat Standfest alleen afzonderde voor Klos. De Duitser kwam goed uit en voorkwam de verrassende achterstand.

In de tweede helft kwamen de Rangers veel beter uit de verf, mede doordat Nacho Novo rechtsbuiten ging spelen en zijn collega Namouchi achter diepe spits Prso. Na goeie kansen voor Lovenkrands, Namouchi (waarbij de Oostenrijkers aan rood ontsnapten) en opnieuw Lovenkrands kreeg het thuispubliek waar het al zolang op wachtte: Ricksen verstuurde een vrije trap naar de tweede paal waar Novo simpel kon binnentikken. Grazer kwam daarna nog 1 maal dicht bij de gelijkmaker, maar Klos stopte de kopbal van Bazina.

Wissels aan beide kanten haalden het tempo uit de match, en in de laatste 5 minuten konden de Schotten hun voorsprong nog uitdiepen. Na opnieuw een mooie cross van Ricksen werkte Arveladze de bal in doel. Keeper Schranzer ging hier echter niet vrijuit. En in de laatste minuut velde Namouchi het zware verdict toen hij afwerkte na een mooie solo van Novo.

A bij al een verdiende, hoewel overdreven, overwinning voor de Rangers die hierdoor wel erg dicht bij de kwalificatie komen. Ook voor Gazer is nog alles mogelijk met 4 punten uit 3 matchen. Nog een speciale vermelding voor de Portugese scheidsrechter die er niks van bakte, en enkel uitblonk in theatrale gebaren. Waar de Uefa hun scheidsrechters vandaan blijft halen is een vraagteken voor iedereen.