Wie wordt herfstkampioen

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Wie wordt herfstkampioen
Foto: © SC

Met de 13de speeldag op zaterdag 27 november wordt de heenronde afgesloten. Het wordt allicht een boeiende speeldag want nog vier ploegen kunnen de leidersplaats inpalmen en meteen als herfstkampioen de winterrust ingaan. De kandidaten: Eva’s Kumtich, RSCV Anderlecht, Rapide Wezemaal en Zuid-West-Vlaanderen. Hat kan enkel maar de titelstrijd nog spannender maken.
 
In deze optiek trekt het topduel tussen landskampioen R. Wezemaal en vice-kampioen RSC Anderlecht de meeste aandacht. Met de terugkeer van topschutster Kristel Verelst steeg de Wezemaalse waarde tot ongekende hoogte. Dat heeft Kumtich vorig week voldoende ondervonden. Voor Anderlecht het begin van twee topduels op rij want volgende week wacht Eva’s Kumtich. Voor de Brusselse club een wedstrijd in het teken van de revanche.
 
Eva’s Kumtich gaat richting kust waar Opex Girls Oostende hen opwacht. Na de zware nederlaag van vorige week kunnen de Eva’s zich aan de kust geen puntenverlies veroorloven. Dus de volle pot moet gegrepen worden.
 
Vierde kandidaat Zuid-West-Vlaanderen reist naar VCD E. Aalst en zit in hetzelfde schuitje. Winnen moet, verliezen betekent dat de rol lichtjes wordt gelost. Zegevieren zou de winterstop alvast draaglijker maken.
 
Het vijfde geklasseerde Sinaai Girls heeft een trip naar Lentezon Beerse voor de boeg. De Wase ploeg staat stevig op die vijfde positie geankerd en kan profiteren van de situatie waarin de vier kandidaten verkeren. In het beste geval schuift Sinaai naar een vierde plaats op. Beerse zal alvast rekening moeten houden met het Wase schutterskwartet Elien Vanoverloop-Sanja Heirbaut-Angelique Dewulf-Martine De Witte. Wie zoals Sinaai in 12 wedstrijden 40 doelpunten scoort moet vooral ver van doel gehouden worden.
 
Stabd. Luik krijgt met Dames Borgloon een tegenstander voor de voeten geschoven die in theorie moet kunnen bedwongen worden. Als de Vurige vrouwelijke Waaltjes ambitie hebben voor de topvijf moet dat Borgloonse varkentje kunnen gewassen worden.
 
Oud-Heverlee Leuven koester evenzeer heimelijke ambities om die topvijf binnen te dringen. De verplaatsing naar het bedreigde Zultse wordt echter geen sinecure. Vorig seizoen kwam OHL niet verder dan een puntendeling. Anderzijds moeten de Oost-Vlaamse groen-gelen stilaan punten  gaan sprokkelen anders wordt het een lange, lange degradatiestrijd met alles daarop en daaraan.
 
Vorig week deed Vlimmeren Sp. eengoede zaak door een driepunter te scoren. Alweer winst bij hekkensluiter Hewian Girls Lanaken kan alleen maar die vooruitgang accentueren. Enige reserves inbouwen voor de tweede ronde is altijd meegenomen. En een overwinning bij de rode lantaarn kan Vlimmeren naar de 10de plaats loodsen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties