Steaua onderuit bij Bilbao

Ronny anthonis

Na twee gewonnen thuiswedstrijden mocht Steaua op verplaatsing aantreden. De Spaanse club Athletic Bilbao trok thuis aan het langste eind. Het werd 1-0 voor de Spanjaarden na een doelpunt van Etxeberria.

De Roemenen begonnen het beste aan de partij maar de Spanjaarden konden snel het spel naar zich toe trekken. Echte grote kansen kwamen er niet in de eerste helft. Bilbao kon wel tot tweemaal toe aanspraak maken op een strafschop maar kreeg deze niet. Steaua werd tot verdedigen gedwongen. Een sterk spelende Etxeberria wist net voor rust de oververdiende treffer binnen te trappen vanop de rand van het strafschopgebied.

Ook in de tweede helft kregen we hetzelfde beeld, de Roemenen wilden wel maar Bilbao was niet tevreden met de voorsprong en wilden meer.  Bilbao begon aan een ware stormloop maar Khomutovski kon alle pogingen keren. Steaua mocht blij zijn dat het geen afstraffing werd. Vooral Urzaiz en Etxeberria blonken uit bij de thuisploeg.  Een slotoffensief van de Roemenen bleef uit en zo wist Athletic Bilbao de oververdiende zege binnen te rijven. De Spanjaarden mogen best tevreden terugblikken op het geleverde spel, enkel de afwerking liet te wensen over, mede dankzij een sterk keepende Khomutovski in het Boekarest-doel.