VS en Panama naar WK -20

VS en Panama naar WK -20
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Verenigde Staten en Panama hebben zich afgelopen weekend geplaatst voor het WK voor -20 jarigen. Dat Wereldkampioenschap zal van 10 juni tot 2 juli 2005 gehouden worden in Nederland.

De VS plaatste zich gemakkelijk voor het WK. Het won alle groepwedstrijden in groep A van de CONCACAF-zone. Zowel Trinidad & Tobago (6-1), Panama (2-0) als Costa Rica (2-0) konden niks inbrengen tegen de Amerikaanse superioriteit. Eén van de smaakmakers van de USA was het 15-jarige wonderkid Freddy Adu. Hij zal dus midden 2005 in Nederland te bewonderen zijn.

Panama had het een stuk moeilijker om zich te plaatsen. Het moest het duel aangaan met Costa Rica voor de tweede plaats die tevens de kwalifacatie voor het WK betekende. Beide landen verloren van de VS, wonnen tegen Trinidad & Tobago en speelden 1-1 gelijk tegen elkaar. Uiteindelijk trok Panama aan het langste eind vanwege een beter doelpuntensaldo.

Met de kwalificatie van de VS en Panama zijn 13 van de 24 deelnemende landen bekend. Uit Europa nemen Spanje, Italië, Zwitserland, Oekraïnië, Turkije, Duitsland en gastland Nederland deel. In Azië kwalificeerde Japan, China, Zuid-Korea en Syrië zich.

Dat betekent dat nog 11 tickets verdeeld moeten worden. Vier gaan er naar Zuid-Amerika die in Colombia een kwalificatietoernooi zullen spelen. In Benin zullen acht Afrikaanse ploegen strijden om vier tickets. Eén ticket gaat naar de winnaar van het Oceanische kwalificatietoernooi op de Salomonseilanden, terwijl de laatste twee plaatsen gaan naar de nr 1 en 2 uit groep B van de CONCACAF-zone.

Het Wereldkampioenschap zal plaatsvinden in zes Nederlandse steden: Kerkrade (openingswedstrijd), Tilburg, Doetinchem, Enschede, Emmen en Utrecht (finale). Het evenement bestaat uit 52 wedstrijden en de loting voor het eindtoernooi zal op 6 maart plaatsvinden in Utrecht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties