Rovers niet zonder moeite voorbij Cardiff

Luc Goderis
| 0 reacties
Rovers niet zonder moeite voorbij Cardiff
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Blackburn is er in de FA Cup in geslaagd tweedeklasser Cardiff af te houden en mag het in de vierde ronde (1/16de finales) opnemen tegen Colchester.
David Thompson bracht de Rovers al in de 9de minuut op voorsprong maar Jobi McAnuff bezorgde Cardiff al vlug de gelijkmaker.  Een hoge bal van David Thompson hobbelde, net voorbij het halfuur, binnen.  Morten Gamst Pedersen bezorgde de Rovers met zijn derde doelpunt in drie wedstrijden een 3-1 voorsprong.  James Collins gaf Cardiff wat hoop met de aansluitingstreffer alvorens Alan Lee en Richard Langley twee goede kansen op de gelijkmaker de nek omwrongen.

Blackburn, met kersverse aanwinst Robbie Savage in de tribune, ging furieus van start en dat resulteerde in een vroeg doelpunt van David Thompson.  Voor Thompson was het zijn eerste doelpunt in 17 maanden.  
Cardiff was op geen enkel ogenblik in staat de Rovers-defensie het vuur aan de schenen te leggen maar kon toch gelijkmaken.  Een een-tweetje Langley-McAnuff verraste de thuisverdediging en McAnuff werkte vanop links af. 
Net voorbij het halfuur kwamen de Rovers opnieuw op voorsprong.  Een voorzet van David Thompson werd door iedereen gemist, Tony Warner incluis, en de bal hobbelde zowaar binnen.  2-1.

Cardiff's opdracht werd er niet gemakkelijker op wanneer Morten Gamst Pedersen Blackburn's voorsprong uitdiepte tot 3-1.  Voor de Noorse winger was dit zijn derde doelpunt in evenveel wedstrijden. 
Cardiff weigerde zich zomaar over te geven en werden beloond met de aansluitingstreffer.  Op een vrije trap van Kavanagh kopte Collins op Friedel.  Friedel kon wegduwen maar Collins kon van dichtbij zelf de rebound binnenwerken.  In een spannend slot voetbalde Cardiff nog twee goede kansen bij elkaar maar Alan Lee en Richard Langley konden niet afwerken.  


Blackburn : Friedel, Neill, Todd, Mokoena, Matteo, Emerton, Tugay (60' Johansson), Thompson, Pedersen, Dickov, Gallagher (61' Reid)
Cardiff : Warner, Weston (51' Vidmar), Collins, Gabbidon, Barker, Langley, Kavanagh, Inamoto (76' Ledley), McAnuff, Lee, Thorne (62' Campbell)
Att : 9,140
Ref : S Dunn (Gloucestershire)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties