Bayern neemt serieuze optie op kwartfinale

bernie de vuyst

Bayern Munchen staat met één been in de kwartfinale. De Duitsers wonnen in het kille Olympiastadion met 3-1 van Arsenal. De Engelsen konden pas in de slotfase scoren nadat Bayern gans de wedstrijd controleerde.

De thuisploeg beleefde een droomstart, want na amper 4 minuten was het reeds 1-0 via Pizarro die profiteerde van mistasten bij Touré op een verre uittrap van Kahn. Dat was meteen één van de weinige hoogtepunten voor rust. De 18-voudige Duits kampioen liet het initiatief in die eerste helft aan Arsenal en probeerde te counteren. The Gunners deden weinig met het vele balbezit.

De Londenaars kwamen gedrevener uit de kleedkamers, maar konden Kahn niet bedreigen. De eerste kans was dan ook voor de ploeg van der Kaizer. Gelukkig voor de bezoekers had hun Duitse doelman Lehman een geweldige reflex in huis bij een poging van Makaay. Niet veel later kwam Arsenal weer met de schrik vrij toen een buffelstoot van Lucio naast belandde.

Iets voor het uur was het dan toch 2-0 nadat Pizarro een vrijtrap van de pas ingevallen Scholl in doel verlengde. De tweede van de avond voor de Peruviaan. Zeven minuten verder in de wedstrijd zag het er nog rooskleuriger uit voor de leider in Bundesliga toen Salihamidzic de derde Duitse treffer tegen de netten prikte (3-0).

De jongens van Wenger gingen vanaf dan vreemd genoeg beter spelen. Eerst belandde een vrijtrap van Reyes naast. Vervolgens trof Vieira de paal waarna Touré in de 88ste minuut kon tegenscoren (3-1). Ondertussen was wel bijna 4-0 geworden, Frings trapte echter alleen voor doel in het zijnet. Ook beging Lauren een schandalige overtreding waar Kim Milton Nielsen slechts geel voor trok.

Bayern won vrij gemakkelijk, enkele dolle minuten volstonden. Arsenal zal in de terugwedstrijd flink uit zijn pijp moeten komen, wil het nog doorstoten naar de kwartfinale van het kampioenenbal.