Vlaams-Brabantse derby huldigt nieuwe tribune in

Niels Hendriks
| 0 reacties
Vlaams-Brabantse derby huldigt nieuwe tribune in
Foto: © SC

De 23e speeldag in derde B staat in het teken van de opening van de nieuwe tribune van OH Leuven in het Leuvens sportcentrum. Leider KVSK United ontvangt UR Namen.

De inhuldigingsmatch van de nieuwe tribune van het Leuvens sportcentrum mag er best wezen. De Leuvenaars moeten in hun vernieuwde thuishaven de aartsrivalen van KVK Tienen bekampen en verslaan om in het spoor van KVSK United te blijven. Zowel OH Leuven als Tienen zijn uitstekend aan de derde periode begonen met twee winstpartijen. Voor Tienen is deze openingsmatch een uitgelezen kans om een Leuvens feestje deftig te verstoren en haar tweede derby op rij te winnen. 

De lachende derde van deze confrontatie tussen deze twee Vlaams-Brabantse kemphanen kan wel eens leider KVSK United worden. De leider in derde B krijgt aan de Lommelse Gestelsedijk het bezoek van UR Namen, een ploeg die een vrij kleurloos seizoen beleefd en in de rechterkolom van de rangschiking kampeert. Zetten de Noord-Limburgers hun mars richting titel verder of kan Namen toch voor een verrassing zorgen tegen de jongens van Luc Beyens? 

Derde in de rangschikking SK Tongeren, dat de voorbije weken een mindere indruk laat, krijgt het bezoek van Kelmis. Eindronde-kandidaat Walhain maakt de verplaatsing naar het Damburgstadion van Bocholt VV, voor beide ploegen is het een belangrijke partij. Enerzijds kan Bocholt bij winst een goede zaak doen in de strijd om het behoud, anderzijds verhoogt een overwinning van Walhain de Waals-Brabantse kansen op een eindrondeticket.

WS Woluwe, de onverwachte vijfde in de rangschikking, moet de bus in naar het Maasland om daar Veldwezelt te bekampen. Excelsior pakte op de vorige speeldag de drie punten in de derby tegen Kermt-Hasselt en bewees daarmee zeker nog geen vogel voor de kat te zijn in de strijd tegen de degradatie. Sprimont is een andere club uit middenmoot die aan de bak moet tegen een degradatiekandidaat, voor hen is de tegenstander rode lantaarn Francs Borains dat op de voorbije speeldag nog een 2-0 voorsprong uit handen gaf tegen Namen.

Diegem Sport van haar kant kan haar mislukte start in de derde periode enigszins rechtzetten als ze Kermt-Hasselt verslaan, een ploeg die sinds Nieuwjaar helemaal de pedalen kwijt lijkt. Voor RUL Seraing kondigt de verplaatsing naar Olympique Charleroi zich aan als één van levensbelang in de strijd voor het behoud. De Karolingers hebben niks meer te winnen of te verliezen dit seizoen, kunnen “Les Tigres” hiervan profiteren?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties