newNewcastle United
astAston Villa
0-2
73' Gareth Barry (pen)
0-3
80' Gareth Barry (pen)
Datum: 02/04/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: St. James Park
Aston wint, spelers van Newcastle vechten
Bart Hermans

Newcastle weet nog eens wat verliezen betekent , Aston Villa kwam vanmiddag winnen met 0-3 op de Tyneside. Aston scoorde via een doelpunt van Juan Pablo Angel en twee penalty’s van Gareth Barry, zo kunnen ze de drie punten mee naar huis te nemen.

David O’Leary (Aston Villa) kreeg te horen dat hij heel wat geld kon spenderen volgende zomer op de transfermarkt. Dit zette zijn spelers blijkbaar op scherp en na acht minuten was het dan ook al 0-1. Er moet wel gezegd worden dat de verdediging van Newcastle in deze fase zwaar in de fout ging.

Newcastle is in vorm de laatste weken en reageerde dan ook via tal van kansen maar de bal wilde er niet in.  Schaerer werd aangespeeld door Jenas maar zijn kopbal kon doelman Sorensen niet verontrusten. Kort daarna liet de doelman van Aston zijn klasse zien door een schot van Bowyer schitterend uit zijn doel te ranselen. Er kwamen verschillende aanvalsgolven van Newcastle maar Dyer en Jenas morsten met de mooie kansen.

Na de rust ging Newcastle verder op zoek naar de gelijkmaker. Wanneer J’Loyd Samuel duidelijk zijn hand gebruikt om Shaerer het koppen te beletten gaf scheidsrechter Barry Knight aan dat er niks aan de hand is. Het elan voor de tweede helft was gezet.  Angel had de kans om er 0-2 van te maken na 50 minuten maar mistte onbegrijpelijk. Even later trapte Bowyer via Sorenson op de lat. Wanneer Nicky Butt een blunder beging kon Darius Vassel doorgaan maar zijn schot werd geblokt door de hand van Steven Taylor. Rood voor Taylor en penalty voor Aston , Barry maakte er van op de stip 0-2 van.

Scheidsrechter Knight gaf weer een penalty wanneer Vassel na een contact met Stephen Corr neerging in “the box”. Weer Barry achter de bal en de 0-3 eindstand stond op de bordjes.

Maar het ergste moest nog komen, ineens brak er een gevecht uit tussen Kieron Dyer and Lee Bowyer van Newcastle. De scheidsrechter had geen keuze en sloot beide kemphanen uit . Zo eindigde Newcastle de wedstrijd nog met acht spelers. Deze vechtpartij krijgt ongetwijfeld een staartje.