Charlton Athletic
mciManchester City
Datum: 02/04/2005 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: The Valley
Charlton ontsnapt aan thuisnederlaag
Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Charlton ontsnapt aan thuisnederlaag
Foto: © SC

Charlton Athletic heeft op eigen veld met het nodige geluk een punt uit de brand gesleept tegen Manchester City. De wedstrijd eindigde op een 2-2-gelijkspel, nadat Chris Perry in blessuretijd de gelijkmaker voor de thuisploeg op het bord schoot.

Manchester City begon furieus aan de wedstrijd: na amper drie minuten kopte Richard Dunne een hoekschop tegen het hoofd van Charlton-verdediger Hermann Hreidarsson, die daardoor zijn eigen doelman verschalkte. Zeven minuten later was de stand alweer in evenwicht: bij een snelle aanval op links wisten City-verdediger Distin en doelman James geen raad met de voorzet van Jerome Thomas, waardoor Shaun Bartlett maar binnen te tikken had. Man City ging opnieuw ook zoek naar de voorsprong, maar zowel Fowler (na een slipper van Danny Murphy) als Macken (na een knap één-tweetje) moesten hun meerdere erkenennen in Charlton-doelman Kiely. Kort voor de rust was het dan toch opnieuw raak voor de bezoekers. Een corner van Joey Barton ging voorbij iedereen behalve Robbie Fowler, die Man City een 1-2-ruststand schonk.

In de tweede helft probeerde Charlton druk te zetten, maar slaagde het er aanvankelijk niet in echte kansen te creëren. De thuisploeg ging een paar keer op zoek naar de strafschop, maar ref Styles was niet onder de indruk. Met nog twintig minuten te gaan werd Charlton dan toch gevaarlijk: Jerome Thomas schoot eerst een prima kans eerder onbesuisd over, en kort daarop kopte Matthew Holland op de lat. Het leek niet meer te gaan gebeuren voor de thuisploeg, tot Chris Perry in de 92e minuut een ultieme voorzet, doorgekopt door Francis Jeffers, alsnog voorbij David James werkte. Charlton blijft zo in de running voor een Europees ticket, terwijl Manchester City in de middenmoot blijft hangen.