Liverpool en Juventus gaan verbroederen

Liverpool en Juventus gaan verbroederen
Foto: © SC

Met de wedstrijd tussen Liverpool en Juventus komen de pijnlijke herinneringen van het Heyseldrama weer naar boven. Twintig jaar na één van de zwartste dagen uit de geschiedenis van het voetbal ontmoeten beide clubs elkaar opnieuw. Thuisclub Liverpool heeft alvast een hoop initiatieven genomen om hun spijt te betuigen ten aanzien van de spijtige gebeurtenissen van 29 mei 1985. Op die dag lieten 28 Italianen en 1 Belg in Brussel het leven. 

* Om 14u30 zal er een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld worden tussen supporters van Liverpool en Juventus. Deze zal doorgaan op de velden van de Academie van Liverpool FC

* Voor de aftrap wordt een minuut stilte in acht genomen.

* Iedere fan van de bezoekers zal een brochure krijgen in het Italiaans. Deze is bedoeld om de goede bedoelingen van de Reds te onderlijnen en om de supporters van Juventus te verwelkomen. In de folder zal een foto zitten van Ian Rush in outfit van Liverpool en Juventus. Hij is de enige voetballer die ooit voor beide teams uitkwam. aan de achterkant zullen de woorden: "We are sorry, You'll never walk alone", terug te vinden zijn. 

* Elke supporter van Juventus zal een armband krijgen in rood, wit en zwart met de tekst "vriendschap" in Italiaans en Engels.

* Er worden sjaals gemaakt met één helft Liverpool en één helft Juventus. 

* Verder zijn er een aantal ceremonies die zullen plaatsvinden. Zo zullen vertegenwoordigers van The Kop, samen met Phil Neal, voor de wedstrijd een banner overhandigen aan de fans van Juventus. Hierop vinden we de woorden "Memoria e Amicizia" (in gedachten en vriendschap) terug. De namen van de 39 slachtoffers zullen weergegeven worden, alsook een unie van de Liverbird en de Juve Zebra. Met dit alles wil men de fans van Juventus een warm onthaal bezorgen op Anfield Road.  


Voorbeschouwing op de match =>



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties