CSKA naar finale, of toch niet?

Tonnelier Caroline

CSKA Moskou heeft in de terugwedstrijd van de halve finale van de Uefa Cup met duidelijke 3-0 cijfers gewonnen van Parma.  Na het scoreloos gelijkspel in de heenwedstrijd plaatst het Russische team zich dus als eerste voor de finale in Lissabon.  Toch bestaat er nog een mogelijkheid dat Parma de finale mag spelen.  Doelman Bucci raakte immers geblesseerd door vuurwerk van de Russische fans.  Als de Italianen een klacht indienen, is de kans reëel dat zij alsnog naar de finale mogen.

Al in de negende minuut kwam CSKA Moskou op voorsprong.  Carvalho schoot raak na voorbereidend werk van Zhirkov.  Tien minuten later moest Parma-doelman Bucci na het incident met vuurwerk vervangen worden door Frey, die gespaard werd voor de competitie.  Parma, dat opnieuw met een veredeld B-elftal aantrad, was in de eerste vijf minuten wel goed begonnen aan de wedstrijd maar na de tegentreffer konden de Italianen geen vuist maken.  CSKA Moskou kreeg in de eerste helft nog een aantal kansen op een tweede doelpunt, maar dat kwam er voorlopig niet.  Vlak voor de rust was Parma nog dicht bij de gelijkmaker.  Een afgeweken vrije trap van Bresciano ging echter naast.

Parma-coach Carmignano bracht kort na de rust Gilardino in, maar het was CSKA Moskou dat een tweede keer scoorde.  Carvalho zorgde met zijn tweede van de avond voor een geruststellende voorsprong.  Op het uur maakte Berezoutski er zelfs 3-0 van met een rake kopbal.  De Moskovieten kregen zelfs nog een aantal mogelijkheden om de score op te drijven, maar het bleef 3-0.  In de slotfase werd Bonera nog uitgesloten na een tweede gele kaart.  CSKA-middenvelder Aldonin mist de finale in Lissabon.  Hij is geelgeschorst.