Onwaarschijnlijke come-back in blessuretijd van finale

Luc Goderis

Gisterenavond heeft de jeugdploeg van Blackburn Rovers de "FA Premier Academy League" in de wacht gesleept.  Tijdens een absoluut onwaarschijnlijk slotoffensief bogen ze een 1-3 achterstand om in een 4-3 overwinning !
De volle 90 minuten waren al rond in Ewood Park en Coventry's rood-witte lintjes wapperden al vrolijk aan de trofee maar verkoop dus nooit het vel van de beer alvorens hij geschoten is.  Tijdens de vijf minuten toegevoegde tijd scoorden de jonge Rovers nog liefst drie keer.

De eerste helft was er één om vlug te vergeten.  Beide teams slaagden er zelfs niet in om twee goede passes na elkaar ineen te knutselen.
Blackburn's Keith Barker zag een kopstoot naast gaan en Coventry spits Vijay Sidhu zag zijn poging gered door de Rovers doelman.
Op slag van rust blokte Rovers-kapitein Luke Jones een schot en het bleeft 0-0.

Hoe erbarmelijk de eerste helft was, zo onderhoudend en spannend was de tweede helft.  Er zouden maar liefst 7 doelpunten en twee rode kaarten vallen.

Slechts acht minuten na de herneming rondde Keith Barker een perfecte aanval af.  Hij schoot laag voorbij Tuffey de 1-0 binnen.
Zowel Eddie Nolan als Luke Jones gingen stuntelig onder een lange Coventry bal door en Paul McCrink duwde de gelijkmaker onder Frank Fielding tegen de netten.  1-1.

Coventry manager Brian Borrows stuurde na 67 vers bloed het veld op, maar Stuart Wall mocht al na exact 1 minuut terug naar de kleedkamer.  De verdediger schoffelde Joe Garner onderuit en kreeg prompt rood.
De Rovers profiterend geenszins van hun numerieke meerderheid.  Het was integendeel Coventry die nu de touwtjes in handen nam.  Lynch verstuurde een lange bal richting Blackburn doel, Eddie Nolan opnieuw onderdoor en Vijay Sidhu maakte af... 1-2.

Vijf minuutjes later, inmiddels de 82ste minuut, versloeg Luke Jones zijn eigen doelman.  Onder druk van Vijay Sidhu legde hij te hoog en veel te hard terug, Frank Fielding geklopt en 1-3.

Naast het veld werden de rood-witte linten al aan de trofee bevestigd.

Op het ogenblik dat de klok de 90ste minuut aanwees kopte de ingevallen Craig Reid niet alleen de bal maar ook Eddie Nolan weg.  De scheidsrechter trok opnieuw (te) vlug rood.

Er restte de Rovers nu alleen nog de blessuretijd.  Gary Bowyer's jongens trokken massaal ten aanval wat hen een paar hoekschoppen opleverden.
Op de zo'n hoekschop was het eerst Joe Garner die in een bos van spelers het doel vond.  Amper een minuut later kogelde Joel Byrom de gelijkmaker binnen.  De afgeweken bal verdween door minstens tien paar benen in het Coventry doel.  3-3 !

De referee had al een paar keer naar zijn klok gekeken, er restten dus nog slechts seconden.
Nog één keer stormden de blauw-witten richting TuffeyKeith Barker en Ralph Welch wisselden een één-tweetje uit, Welch zette voor en Joe Garner torende boven alles en iedereen uit en kopte voorbij een aan de grond genagelde Tuffey.

Naast de dugout waren de rood-witte linten aan de beker plots verdwenen en vervangen door blauw-witte.

De Blackburn Academy plaatst zo de kers op taart van een schitterend seizoen.

Blackburn : Fielding, Barr, Kane (84' De Vita), Stopforth, Jones, Griffiths (46' Garner), Hodge, Barker, Welch, Byrom.

Coventry : Tuffey, Stringfellow, Lynch, Ogarro (66' Wall), Bains, Turner, Gooding, McCrink, Sidhu (84' Reid), Thornton, Davis.