Liverpool mag Champions League vergeten

Rita De Meyer
| 0 reacties
Liverpool mag Champions League vergeten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanmorgen heeft de Uefa voor een heuse ontnuchtering gezorgd in het kamp van kersvers Champions League-winnaar FC Liverpool. De Reds mogen volgend jaar hun titel niet verdedigen op het kampioenenbal. Wat dus gevreesd werd, is vandaag bevestigd. De eerste vier van het de Engelse Premier League gaan door. Liverpool, vijfde, valt er net buiten. Everton, stadsrivaal van Liverpool, eindigde vierde en mag dus wel meedoen in de voorrondes van de Champions League.

William Gaillard, woordvoerder van de Uefa, zei op de BBC dat hij veel sympathie heeft voor Liverpool. En: "Ik zou de club volgend seizoen graag terugzien in de Champions League, maar er zijn nu eenmaal de reglementen. Die kunnen we moeilijk midden in het seizoen veranderen. De Engelse voetbalbond heeft Everton als vierde CL-deelnemer aangeduid."

Ongeloof bij Liverpoool natuurlijk. Coach Benitez: "Het is toch verbijsterend dat wij straks strijden om de Europese Super cup en het WK voor clubteams, en tegelijk niet mogen meedoen aan de Champions League? Kapitein Steven Gerrard, gisteren nog goed voor het doelpunt dat de terugkeer van Liverpool inluidde, vindt van zijn kant "dat 'the champion' altijd zijn titel moet kunnen verdedigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties