Duitsland ondanks verlies toch door

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Duitsland ondanks verlies toch door
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In groep D hebben de Verenigde Staten, Argentinië en Duitsland zich geplaatst voor de achtste finales. De Amerikanen werden poulewinnaar dankzij een 1-0 zege tegen Egypte.

Heel opmerkelijk bij Amerika was dat het wonderkind Freddy Adu tevreden moest zijn met een plaatsje op de bank. Hij mocht pas na de pauze invallen. Jacob Peterson zorgde in de tweede helft voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Hierdoor mag Amerika zich de verassende winnaar van de zwaarste poule noemen.

De Argentijnen bevestigden gisteren hun status als titelkandidaat. Ze stalen tegen de zwakke Duitsers de show. Toch werd er slechts met 1-0 gewonnen. Het winnende doelpunt werd door Cardozo gescoord.  

Poule E

In Groep E mochten Colombia en Syrië uitmaken wie groepswinnaar werd. Dat werd Colombia aangezien het Syrië eenvoudig met 2-0 versloeg. Na een uur spelen opende Hugo Rodallega de score en in blessuretijd mocht ook Radamel García zijn doelpuntje meepikken. Met mooi voetbal werpt Colombia zich zo ietwat verassend op tot kandidaatwinnaar van het WK.

Ook Italië mag naar de volgende ronde, maar dan als betere 3e. De Italianen kwamen na twee nederlagen nu wel tot winnen. Het versloeg Canada met 4-1. Graziano Pellé scoorde twee keer, Daniele Galloppa en Raffaele De Martino hielden het bij één treffer. Marcel de Jong mocht voor Canada de eerredder binnentrappen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties