Ivoorkust en Kameroen nek aan nek

Ivoorkust en Kameroen nek aan nek
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ivoorkust en Kameroen houden het bijzonder spannend in de Afrikaanse WK-voorronde. In groep 3 wonnen beide landen hun wedstrijd.

Ivoorkust was in Abidjan met 2-0 te sterk voor Egypte. Het was een verdiende zege voor het thuisland. Didier Drogba scoorde tweemaal, maar absolute uitblinker was Anderlecht-speler Aruna Dindane. Egypte had een zege nodig om op koers te blijven voor het WK, maar maakte nooit de indruk de Ivorianen te kunnen bedreigen. Kameroen won de andere topper van Libië nipt met 1-0 dankzij een goal van Achilles Webo op het halfuur. Door deze resultaten zijn Libië en Egypte nu definitief uitgeschakeld voor het WK. Met nog twee duels te gaan telt Ivoorkust 2 punten voorsprong op Kameroen. Maar op de volgende speeldag ontmoeten beide landen elkaar in Abidjan. Ivoorkust heeft dan genoeg aan een gelijkspel, op voorwaarde dat het op de laatste speeldag wint bij Soedan, het zwakke broertje van de groep. In Soedan hebben ze momenteel trouwens wel iets anders dan voetbal aan hun hoofd. Voor Ivoorkust zou het de eerste WK-deelname ooit zijn. Kameroen is er sinds 1990 onafgebroken bij op de wereldbeker. In groep 4 speelde Zimbabwe 2-2 gelijk bij het reeds uitgeschakelde Algerije. Hierdoor vergooien de Zimbabwanen 2 dure punten op weg naar het WK en moeten ze de rol met Angola en Nigeria lossen.

Alleen de nummer één van de vijf Afrikaanse groepen mag naar het WK. De top drie is geplaatst voor de African Nations Cup, net als het WK, in 2006.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties