Schalke zet Ooijer uit het hoofd

Kristof Somers
| 0 reacties
Schalke zet Ooijer uit het hoofd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook Schalke 04 lijkt nu niet in staat om André Ooijer in te lijven. De Duitse Bundesligaclub kwam tot een akkoord met PSV, maar het kon geen deal sluiten met de speler zelf. Eerder probeerde het pas gepromoveerde Genua de Nederlander al over te nemen.
 
Schalke en PSV hadden al een afspraak over de transfersom voor Ooijer. Die zou één miljoen euro bedragen. Toch komt het niet tot een transfer.
Ooijer legt zelf uit op de website van PSV: “We zijn er gewoon niet uitgekomen. Ik wil PSV niet verlaten, tenzij de voorwaarden goed zijn. En dat was niet het geval. Als een club me wil hebben, dan zullen ze van hele goeden huize moeten komen. Tot nu toe is dat nog niet gebeurd.”

De Duitse pers speculeerde de afgelopen dagen dat de transfer van Ooijer op de helling stond wegens zijn slechte fysieke gesteldheid die men bij Schalke had kunnen constateren. Het klopt wel dat de Nederlandse international het afgelopen seizoen met verschillende blessures heeft gekampt, maar de verhalen die in Duitsland de ronde gaan doet hij zelf af als onzin.

“Het is stukgelopen op de voorwaarden. Ik ben ook niet aanwezig geweest bij de wedstrijd die Schalke woensdagavond speelde, zoals in de media is gemeld”, aldus Ooijer. “Als ik alles moet aannemen, woonde ik allang in Italië en in Duitsland. Ik zit lekker in Eindhoven, ben topfit, draai een lekkere voorbereiding en heb tot nu toe alle duels meegespeeld.”

In Gelsenkirchen lijken ze overigens niet al te ontgoocheld. Trainer Ralf Rangnick wist na de 2-1 overwinning in een oefenduel tegen Werder Bremen al hoe de vork in de steel zat: “Het ziet er niet naar uit dat het gaat lukken.”

Schalke zou z’n geld eigenlijk ook liever gebruiken om een aanvaller aan te kopen. De grootste naam op het lijstje van de Duitsers is niemand minder dan Milan Baros. De Tsjechische spits van Liverpool heeft wel een prijskaartje van tien miljoen euro op z’n hoofd plakken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties