In het teken van Servië & Montenegro

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
In het teken van Servië & Montenegro
Foto: © SC

Spanje, een van de tegenstanders van België in de WK-kwalificatiewedstrijden, neemt het morgenavond op tegen Uruguay.  Aragones koos met de Zuid-Amerikaanse ploeg geen gemakkelijke tegenstander uit, maar hoopt zijn team op die manier ten volle voor te bereiden op de belangrijke wedstrijd tegen Servië & Montenegro volgende maand.  De Spaanse bondscoach ziet naar eigen zeggen immers veel gelijkenissen tussen beide teams.  

Victor Valdés maakt voor het eerst deel uit van de selectie van de Spaanse nationale ploeg. De doelman van FC Barcelona vervangt de geblesseerde Casillas.  Door het uitvallen van de Spaanse nummer één mag Reina (Liverpool) morgen zijn debuut maken bij de nationale ploeg. In de aanval krijgt Morientes (Liverpool) wellicht de voorkeur op Torres (Atlético).  Hij zal een aanvalsduo vormen met Raúl (Real).  Bondscoach Aragones kiest voor Salgado (Real), Marchena (Valencia), Puyol (Barcelona) en Del Horno (Chelsea) als verdedigers.  Centraal in het middenveld starten Xavi (Barcelona) en Xabi Alonso (Liverpool) en de flanken worden bezet door Joaquin (Betis) en Vicente (Valencia).
 
Bij tegenstander Uruguay moesten Sosa en Giacomazzi geblesseerd afhaken.  Acht spelers uit de selectie van Fossati spelen in de Spaanse competitie.  Het gaat om Forlán (Villarreal), Lembo (Betis), Dario Silva (Sevilla), Gonzalo de los Santos (Valencia), Jorge Curbelo (Valladolid), Estoyanoff (Cadiz), Richard Morales (Málaga), Regueiro (Valencia) en Pablo Garcia (Real).  In doel kiest Fossati tussen Carini (ex-Standard) en Viera.  Andere bekende namen bij Uruguay zijn Sorondo (eveneens ex-Standard), Paolo Montero en spitsen Recoba en Zalayeta.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties