Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea wint topper
Kristof Blomme

Chelsea heeft Arsenal geklopt met 1-0. In de tweede helft zorgde Drogba voor het enige doelpunt in deze Londense derby.

Het begin van de match was veelbelovend. Eerst kon Ljungberg een kopbal van Terry van de lijn halen. Even later krulde Henry de bal net naast. Daarna werd de match vooral gekenmerkt door een streaker, veel duels en weinig kansen. Ashley Cole kon zich toch nog eens doorzetten. Hij ging over het been van Makalele, maar Poll zag er geen strafschop in. Ook Ljungberg kon nog eens dreigen na een voorzet van Henry, zijn bal ging echter over. Even later moest Ljungberg geblesseerd het veld verlaten. Dat was een streep door de rekening van de Gunners, want de Zweed was tot dan toe de gevaarlijkste man. Vlak voor rust was het bijna raak voor de thuisploeg. Een knappe pass van Lampard kon aan de tweede paal niet afgemaakt worden door Robben.

Na rust kwam Didier Drogba op het veld. Hij kreeg meteen een goeie kans, maar hij knalde onbesuisd over en naast. Veel viel er niet meer te beleven tot Ferreira plots een diepe bal op Drogba kon spelen. In een duel met Senderos kreeg de spits de bal toevallig tegen de knie. Lehmann was verrast en de ban was gebroken. De enige kans voor de bezoekers was nog voor Henry. Hij mikte echter recht op Cech. Aan de overkant moest Drogba nog scoren, maar z'n lob mislukte compleet. Chelsea won op die manier opnieuw met 1-0 en is alweer helemaal op titelkoers.