Liverpool of CSKA pronkt straks met de Supercup

Luc Goderis
| 0 reacties
Liverpool of CSKA pronkt straks met de Supercup
Foto: © SC

Vanavond gaat CSKA Moskou, tijdens de Europese Supercup, op zoek naar hun derde trofee van het jaar.  De Moskovieten haalden eerder al de Uefa-beker en de Russische beker binnen.  Tegenstander Liverpool kan de Supercup voor de derde keer in hun bestaan winnen.  Slechts twee teams, Ajax Amsterdam en AC Milaan, deden hen dat voor.

CSKA Moskou moet in eigen land al enkele jaren zijn meerdere erkennen in eeuwige stadsrivaal Lokomotiv, maar Europees liep het vorig seizoen bijzonder lekker.  De Russen bogen in Lissabon, tegen het plaatselijke Sporting, een achterstand om in 3-1 winst en plaatsten met een grootse prestatie de kers op de taart.
Mede door deze winst mag Rusland volgend seizoen twee teams naar de Champions League sturen.  CSKA staat negen speeldagen voor het einde van de competitie op een gedeelde tweede plaats.  Samen met Zenith St Petersburg hebben ze zeven punten achterstand op Lokomotiv en slechts één puntje voor op Spartak Moskou.  Het belooft er nog heel spannend te worden voor de Champions League-tickets.

Aanvallend heeft CSKA ernstige kopzorgen. Topschutter Ivica Olic blesseerde zich zwaar aan de knie en is er vanavond niet bij in het Stade Louis II in Monaco.  De Kroaat is zes maanden out.  Ook zijn spitsbroeder in de aanval, de Braziliaan Wagner Love, is zeer twijfelachtig.  
Hun vervangers zijn de jongeren Sergei Samodin (20), Alexander Salugin (17) en Sergei Pravosud (19).  Kunnen deze youngsters, dertig jaar nadat Dinamo Kiev de enige Supercup ooit naar de Sovjet-Unie haalde, deze stunt overdoen ?

Ook voor Liverpool draait het in eigen land niet altijd zoals het hoort.  Het is voor de prestigieuze club al lang geleden dat er "thuis" nog iets gewonnen werd.  Behalve een paar keer de "mindere" Liga-beker is het al van 1989-1990 geleden dat de landstitel er werd gewonnen.  Vorig seizoen eindigden de Reds slechts vijfde in de stand en plaatsten zich enkel als titelverdediger en lang gepalaver voor de nieuwe editie van de Champions League.

Liverpool kan de Supercup vanavond voor de zevende keer naar Engeland halen.  Alleen Italië deed, met acht keer, beter.  Liverpool won de trofee al in 1977 en in 2001, een prestatie die alleen verbeterd wordt door Ajax (1972, 1973, 1995) en AC Milaan (1989, 1990, 1994).

Reds-manager Rafael Benitez heeft ook enkele zorgen voor de wedstrijd van vanavond.  Steven Gerrard, gisteren door Uefa nog verkozen tot Most Valuable Player (MVP), is niet 100% fit.  Pas op het allerlaatste ogenblik zal beslist worden of Gerrard speelklaar is.  In het beste geval wordt hij straks waarschijnlijk bankzitter.  Peter Crouch (hamstring), Djimi Traore (dij) en Zak Whitbread reisden niet af naar Monaco en zijn er dus al zeker niet bij.

De Supercup tussen Liverpool FC en CSKA Moskou wordt vanavond om 20u45 in het Stade Louis II in Monaco gespeeld.  De wedstrijd wordt door KanaalTwee live uitgezonden vanaf 20u30.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties