Erik Edman naar Stade Rennais FC

viki meeuwis
| 0 reacties
Erik Edman naar Stade Rennais FC
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 27-jarige Zweedse verdediger Erik Edman heeft vandaag een contract voor drie jaar getekend bij het Franse Stade Rennais FC. 

Edman werd vorig jaar voor drie seizoenen naar Tottenham Hotspurs gehaald door Frank Arnesen. Na dus amper een jaar ruilt hij de Premiership voor de Ligue 1.  De komst van de Zuid-Koreaan Young-Pyo Lee bij Tottenham heeft Edmans beslissing zeker beinvloed. Het was verre van zeker of hij daar nog een basisplaats zou kunnen afdwingen met de toch al grote concurrentie van spelers zoals King, Naybet en Parnarot

“Dit is een goede oplossing voor mij, ik ga naar een goede competitie waar ik mij nog verder kan ontwikkelen”, aldus Edman.  Rennes was al langer op zoek naar een extra verdediger en heeft die dus nu gevonden in de Zweed.

Bij Stade Rennais spelen nog twee andere landgenoten van Edman, keeper Andreas Isaksson en Kim Källström.  Edman speelde eerder al voor Helsingborg, Karlsruhe, AIK en Heerenveen. Een tijdje geleden liet de Zweedse verdediger zich tijdens een interview met de Zweedse krant Expressen ontvallen dat hij nog maximaal drie seizoenen wil als voetballer aan de slag wil blijven. Het lijkt er dus sterk op dat hij bij Stade Rennais FC zijn carrière wil afsluiten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties