Strijd om Europese tickets barst los

Truyens Himke
| 0 reacties
Strijd om Europese tickets barst los
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 21ste speeldag in de Finse Veikkausliiga zou wel eens die om de derde stek kunnen worden. Tampere United en FC Inter Turku, beiden 33 punten, staan morgenavond immers oog in oog in het Veritas Stadion.

Het verschil tussen de derde en de vierde stek is niet van groot belang, beide teams hebben immers recht op deelname aan de Intertoto. Wel is er een verschil in welke ronde de ploeg moet aantreden en ook de hete adem van FC Haka speelt parten.
Dus is het voor beide teams zeer belangrijk de drie punten binnen te halen en op die manier weg te sluipen van elkaar. Daar komt nog eens bij dat winnaar op vier punten kan komen van de tweede in de stand (die geeft recht op Uefa-bekervoorrondens.) De vorige confrontatie in Tampere eindigde op een droevige 1-0, hopelijk komt er nu meer spektakel aan te pas.
De andere teams in de running voor Europese tickets zijn MyPa (eerste plaats) en HJK (tweede plaats.) Beiden spelen tegen respectievelijk RoPS en FC KooTeePee.

Onderaan het klassement wordt het als maar warmer voor TP-47, RoPS en TPS. Maar ook IFK Mariehamn moet dringend terug de draad opnemen om niet volledig de boot in te gaan. TP-47 krijgt met FC Haka een lastige klant over de vloer en hetzelfde geldt voor RoPS dat uit tegen MyPa moet spelen. TPS en IFK Mariehamn hebben met FF Jaro en AC Allianssi iets of wat haalbare kaarten getrokken.
Toch zullen ze alle vier hun tenen moeten uitkuisen indien ze punten willen pakken.

Alle wedstrijden:
TPS Turku – FF Jaro
FC KooTeePee – HJK Helsinki
TP-47 – FC Haka Valkeakoski
MyPa - RoPS
KuPS – FC Lathi
FC Inter Turku – Tampere United
AC Allianssi – IFK Mariehamn
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties