Stadion: JJB Stadium
Ook Wigan en Middlesbrough spelen gelijk
Dirk Pieters

Beide ploegen namen een goede start in de competitie en wonnen hun vorige competitiewedstrijd. Krijgen we ook hier een gelijk opgaande strijd?

Wigan begon sterk aan de wedstrijd met enkele kleine kansjes tot gevolg, maar Middlesbrough-doelman Schwarzer liet zich niet verschalken. Middlesbrough kreeg verschillende hoekschoppen op rij, maar geen daarvan kon benut worden. Rond het kwartier kon Aiyegbeni Yakubu een voorzet van Mark Viduka van dichtbij inschieten. 0-1 voor de bezoekers.
De thuisploeg moest nu gaan komen en deed dit ook, maar een kopbal van Lee McCulloch kon gestopt worden door Schwarzer. Het was vooral Lee McCulloch die een kwelling betekende voor de defensie van Middlesbrough. Doelman Schwarzer kwam enkele keren gepast tussen. Vlak voor rust was het ei zo na 0-2, een kopbal van Emanuel Pogatetz strandde op de paal. Wigan ging rusten met een 0-1 achterstand.

In het eerste kwartier van de tweede helft gebeurden er te veel fouten om echt gevaarlijk te zijn voor doel. Beide ploegen kregen dan ook geen enkele kans in die beginfase. Middlesbrough voerde een wissel uit, Viduka moest zijn plaats afstaan aan Massimo Maccarone, maar de wijziging bracht weinig verandering in het spel van Middlesbrough. Het was zelfs Wigan dat na de vervanging wist te scoren. Henri Camara schoot droog voorbij doelman Schwarzer. Wigan kwam zo terug op gelijke hoogte met de bezoekers. Beide ploegen kozen voor een meer behouden spel en leken tevreden met het gelijkspel. Enkel Camara kreeg nog een klein kansje, maar ook zijn schot ging naast. In de laatste minuten kregen beide ploegen nog één grote kans, maar aan de score veranderde er niets meer.

Zoals het klassement al aangaf waren beide ploegen ook vandaag in evenwicht. Wigan kwam op achterstand maar kon na rust nog gelijkmaken. Al bij al een terechte uitslag voor beide ploegen en het zoveelste gelijkspel dit weekend in de Premier League.