Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Geoffroy Guichard
Saint-Etienne 7 speeldagen ongeslagen
Ruben Verhaeghe

Saint-Etienne heeft Paris-Saint Germain met 3-0 verslagen in een uitgeregend stadion. Saint-Etienne vervoegt PSG nu op een gedeelde derde plaats in de algemene stand.

Vlak voor de match verving PSG doelman Letizi, die zich tijdens de opwarming blesseerde, door Alonzo. De Parijzenaars recupereerden Cissé na een schorsing. Saint-Etienne begon ongeslagen aan de zevende competitiematch, PSG was voor de match op verplaatsing eveneens nog ongeslagen.

Al van in de aanvangsfase werd duidelijk dat beide ploegen voluit voor de zege gingen. In de derde minuut stuurde Pauleta Pancrate alleen op doelman Janot af, maar die werkte de bal prachtig weg. Even later had Alonzo aan de andere kant van het veld alle moeite van de wereld om een schot van Hellebuyck te pareren. Halfweg de eerste helft lanceerde diezelfde Hellebuyck nog een schot op doel, maar de bal zoefde over. In de 37ste minuut opende Mendy de score na een gecontroleerde pas van Piquionne vanop de linkerflank. Mendy trok van vreugde zijn shirt uit en werd prompt met een gele kaart beboet door scheidsrechter Sars. Saint-Etienne leidde bij de rust met 1-0.

Vlak na de rust hield Alonzo zijn ploeg recht door een trap van Hellebuyck in corner te duwen. Ex-Genkspeler Didier Zokora (foto) kreeg even later een gele kaart voor handspel. Hij moet de volgende match vanuit de tribunes volgen. In de 53ste minuut verdubbelde Piquionne de voorsprong van Saint-Etienne. Hij scoorde daarbij zijn vierde doelpunt dit seizoen en wordt medetopschutter. Twintig minuten voor affluiten creëerde PSG zijn eerste doelkans van de tweede speelhelft via Dja Djedje, maar die leverde geen goal op. Feindouno legde in de 80ste minuut met een kopbaldoelpunt voor Saint-Etienne na een corner van Tiéné de eindscore vast. Keeper Janot van Saint-Etienne houdt nu al 1501 minuten zijn netten schoon en helpt zijn ploeg zo naar de derde plaats in het klassement.