Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Eerste overwinning voor Rupel-Boom
Jan Van Looy

Aalst kon zich mits een overwinning verzekeren van een plaats in de subtop maar een ideale uitgangspositie werd in extremis alsnog uit handen gegeven.

De eerste helft liet in de verste verte niet vermoeden dat de wedstrijd alsnog in een doelpuntenfestival zou ontaarden. Rupel-Boom kon in die eerste helft immers maar éénmaal dreigen via een vrije trap van ex-Antwerp speler Verbeeck. Aalst van zijn kant dreigde met een halve omhaal van Cordier die de bovenkant van de deklat viseerde en een grondscherend schot van Van Rumst maar het werd rusten geblazen met een logische 0-0 tussenstand.

De Aalsterse spelers reageerden op de donderpreek van hun trainer en kwamen als herboren uit de kleedkamer. Aalst dreigde een eerste maal via Lecomte maar doelman Engelborghs ging gepast plat. Even later was de thuisgoalie er dan toch aan voor de moeite toen Van Rumst - op aangeven van Bruno - de 0-1 kon netten. Aalst ging door op zijn elan en Coppens trof de deklat. Diezelfde Coppens stuurde even later Lecomte het straatje in en die tekende zijn eerste van het seizoen aan en bijgevolg de 0-2. Het werd ei zo na 0-3 toen Van Der Haeghen zwaar uithaalde maar Engelborgh gevat pareerde. Een ongelukkig doorschieten van de bal gaf vervolgens Tchami de mogelijkheid de 1-2 te netten. Aalst plooide zowaar terug en tien minuten voor tijd kon invaller Peeters de gelijkmaker met het hoofd aantekenen. Aalst was nu helemaal het noorden kwijt en amper vier minuten later kon Van Reeth - eveneens net ingevallen - met een lobbal doelman Sulmon verschalken. Aalst verloor op de koop toe Adjaoud met een tweede gele kaart waardoor hij volgende week geschorst dient toe te kijken...