antAntwerp
tubTubeke
2-0
2-1
77' Yves Buelinckx (pen)
Dirk Pieters

Een coach in de tribune doet blijkbaar wonderen op de Bosuil. De Great Old kon thuis makkelijk winnen van Tubize. De ploeg van Enzo Scifo werd wandelen gestuurd met een 4-1 eindstand. Antwerp speelde de wedstrijd opnieuw niet uit met elf spelers.

De ploeg van Regi van Acker had maar één taak voor aanvang van de wedstrijd. Er moest gewonnen worden om niet alle krediet bij de supporters te verliezen.  Na 5 minuten kregen de bezoekers al de eerste kans. Een vrije trap ging niet ver naast het doel van doelman Ristovic. Aan de overkant was het Fangzhuo Dong die het de bezoekende doelman moeilijk maakte.
Na 20 minuten zette Cedric Tomsin de bal voor en Di Gregorio kon van dichtbij de bal in doel jagen. Antwerp zocht nu volop de aanval, maar de bal wou er niet ingaan. Nog voor rust kon de thuisploeg een tweede keer scoren, maar het doelpunt van Luciano Olguin werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Ook na rust bleef Antwerp de betere ploeg. Een bedrijvige Dong kon ook nu zijn doelpunt meepikken. De Chinees kon de score verdubbelen en zette hiermee de thuisploeg op rozen. Een kleine 20 minuten zag de grensrechter handspel van Cedric Tomsin en aarzelde geen seconde om de vlag in de lucht te steken. Een rode kaart en een penalty was het logische gevolg. De strafschop werd omgezet door wie anders dan Yves Buelinckx. De thuisploeg moest met tien verder.
Regi van Acker reageerde met twee wissels, het duo Goran Stankovski en Robert Neagoe kwamen op het veld. Maar ook Scifo reageerde met twee wissels. In de laatste tien minuten nam Antwerp verder afstand van de bezoekers. De ingevallen Darko Lukanovic haalde verschroeiend uit en zette zo de stand op 3-1. Vlak voor tijd kwam er een versnelling van de herboren Chinees. Dong schoot mooi overhoeks binnen en boeken toe voor Tubize. De sierlijke halve omhaal van ‘Luka’ verdiende een doelpunt te zijn, maar doelman Wauthy kon de bal mooi stoppen.

Een zege die broodnodig was voor de Great Old. De ploeg komt nu onderaan het klassement weg en mag terug naar het bovenste gedeelte gaan kijken.