Belgie geen loon naar werken

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Belgie geen loon naar werken
Foto: © SC

In deze 3de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Polen geleid door een, Noorse scheids-trio, had bondscoach Anne Noë, in tegenstelling met de partij tegen Finland,  haar opstelling op vier plaatsen gewijzigd. Marijke Callebaut, Petra Van Elderen, Gertie Van Humbeeck en Inge Heiremans stonden meteen aan de aftrap.
 
De Rode Duivelinnen startten in overdrive want reeds na 2 minuten kreeg Inge Heiremans een niet te missen rijpe doelkans. De perfecte voorzet van een uitstekende Aline Zeler plaatste ze echter op de uitlopende Poolse doelvrouw Juanna Klawinska. Exact 120 seconden later was de Poolse doelvrouw opnieuw alert door een actie Femke Maes-Inge Heiremans uit de lucht te plukken.
 
De ruim 600 kijkers, waaronder enkele Poolse fans, werden niet enkel door het mooie herfstweer dan wel ook door deze pittige fases opgewarmd. De eerste Poolse actie via Patrycja Pozerska knalde Anna Zelazko ver over doel. Maar al snel veranderde het spelbeeld in het nadeel van de Belgische vrouwen. Daar zorgde Heiremans voor door slordig  terug te spelen. De snelle Anna Gawronska was er als de kippen bij  om doelvrouw Gave Van Poucke het nakijken te geven (0-1)
 
 Een Belgische anticlimax die Polen aanzette tot beter combinatiespel waarbij de Duivelinnen vruchteloos naar de nodige inspiratie zochten. Vaak zat er weinig organisatie in de opbouw en veelal bleek de  laatste voorzet een onoplosbaar vraagstuk. Desondanks kon geen van beide de wedstrijd naar zich toetrekken want meestal oriënteerde alles zich in of  rond het middenveld.
 
Niettegenstaande die gebrekkige passing in de Belgische rangen kon Heiremans alsnog Femke Maes bereiken die radeloos overkopte. In het derde kwartier enige  kentering want Belgie verzamelde meer balbezit. Dat leidde drie minuten voor rust uiteindelijk naar de gelijkmaker toen Maes knap doorstak en Gertie Van Humbeeck feilloos afwerkte (1-1).
 
De tweede helft bleek aanvankelijk een kopie van de eerste periode. In de 50’ ontstond er een onoverzichtelijke geharrewar waarbij de Belgische defensie een hoekschop toestond. Daaropvolgend knalde de opgerukte libero Dominika Maciaszczyk staalhard de verdubbeling voorbij doelvrouw Gave Van Poucke (1-2). Polen blijkbaar gelanceerd duwde door alhoewel Justyna Nazarczyk net niet de voorzet van Anna Gawronska kon verzilveren.
 
De Rode Duivelinnen liet zich niet imponeren want amper twee minuten verder miste Van Humbeeck de kans op de gelijkmaker na een mooie actie opgezet via uitblinkster Zeler waarbij Heiremans als tussenstation fungeerde. Het  Poolse antwoord volgde per kerende want met een ,,toppot’’ scoorde de ingekomen Marta Otrebska een derde doelpunt (1-3).
 
Coach Anne Noë opteerde voor de snelle Anne Puttemans , in de plaats van Kristel Verelst en opteerde resoluut voor het offensief. De Belgische ploeg ging ook hoger spelen en daar hadden de Poolse vrouwen wel degelijk problemen mee. Aanvankelijk kon de Poolse doelvrouw de schijn op houden door in de 67’ de poging van Van Humbeeck met een sublieme save uit de kruising te halen en in hoekschop te duwen. Uit die stilstaande fase puurde Zeler het maximum en plaatste Belgie weer op de rails naar eerste puntengewin.
 
In het slotkwartier voerden beide coaches nog wissels door maar hoewel de Rode Duivelinnen ijverig de Poolse defensie onder druk hielden, het  loon naar werken, in de vorm van een verdiende gelijkmaker, werd hen onthouden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties