Van Poucke: 'Dit kan iedereen overkomen'

Guillaume Belaey

Na de wedstrijd tegen Polen was er geen ontgoocheling te merken bij de Belgische doelvrouw Gave Van Poucke. Ze bleef bovendien mild tenoverstaan van haar ploeggenote Inge Heiremans . Anderzijds zag ze vooral na rust een gedreven Belgisch team.

,,We begonnen goed aan de wedstrijd maar lieten de eerste rijpe kans onbenut . Nadien gebeurde die fase waar Heiremans slordig afspeelde met een doelpunt als resultaat. We stonden meteen onder druk al zijn dat zaken die iedereen kan overkomen. Feit is wel dat je dan stevig moet optornen tegen Polen die man op man speelden. In de eerste helft waren er inderdaad weinig doelkansen aan beide kanten.’’

,,Dat we na rust hoger gingen spelen was  omdat we met snelheid op de flanken, zoals de inbreng van Anne Puttemans, de Poolse defensie wilden onder druk houden. We voelden dat ze te pakken waren. Ik  ben er van overtuigd dat we een draw verdienden want Polen kreeg amper drie halve kansen. Die werden echter verzilverd en dat knaagt toch wel een beetje. Het zou niet mogen gebeuren’’ aldus een rustige Belgische doelvrouw.

Bondscoach Anne Noë was kordaat tijdens haar perspraatje. ,, We kunnen 1-0 voorkomen, één minuut later werd dit een achterstand. Het tweede doelpunt mogen ze maken in de kluts. Als wij enig meeval hebben scoren we die tweede gelijkmaker en dan wint Polen nooit.’’

Belgie ging plots in de tweede helft veel ,,hoger’’ spelen?
,,Ik had aanvankelijk aan Femke Maes gevraagd om als tweede spits te fungeren. Dat lukte aanvankelijk moeilijk omdat achteraan een sterke stevige libero alles controleerde en ook in het luchtruim heerste. Tevens gevraagd om via de flanken stevig te duwen maar blijkbaar nam die taak veel van hun krachten weg. We hebben globaal de meeste combinaties en mooie acties laten zien maar jammer genoeg scoorde  Polen de doelpunten. Bovendien hadden ze ook een doelvrouw in lengte onder de lat die trouwens een zeker doelpunt  bij 1-3 met brio wist te verhinderen’’.