Analyse Lyra pakt eersteperiodetitel

Jo Mertens
| 0 reacties
Lyra pakt eersteperiodetitel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met een knappe 24 op 27 heeft Lyra de eerste periode op zak, nu ging het ambitieuze Mol-Wezel met een droge 0-2 voor de bijl. Sporza-journalist Filip Joos glipte door de buitenspelval en zette de 0-1 op het bord, de welgekende Dirk Huysmans verdubbelde de cijfers na een blunder van doelman Willems.

Eerste achtervolger Zwarte Leeuw, dat moest winnen om nog een kans te maken op de eerste periodetitel, ging zwaar de boot in bij Berkenbos. 3-0 met doelpunten van Put, Engelen en Sestu.  
 
Veldwezelt zag in de slotfase zijn winst nog in de mist op gaan toen Heist een 2-0 achterstand nog wist om te buigen in een 2-2 gelijkspel na een bijzonder matige partij.
 
Hoogstraten, dat na een trainerswissel hoopte op beterschap, ging toch weer onderuit, dit keertegen Spouwen –Mopertingen. 0-2, met doelpunten van Henderix en Bronzwaer.
 
Lichtaart blijft het verrassend goed doen een won nu de Kempische derby in Meerhout met 0-2. Dit keer stonden Subakty en Caspedes aan het kanon.  
 
Thes, dat een ruststand van 1-2 nog wist om te buigen in een 4-2 overwinning, springt over tegenstrever Millen naar de linkerkolom van het klassement.
 
In de kelder van het klassement blijft thuisploeg Olen met een ferme kater achter, daar het de eerste helft nog op een eerste thuisoverwinning leek af te stevenen. Het liep toch nog fout, want Aarschot wist een 1-0 ruststand nog om te buigen in een 1-3 overwinning.
 
De verrassing van de dag kwam van Bree, dat thuis nog maar één punt wist te behalen en slechts twee keer kon scoren, en pakte nu uit met een 7-1-overwinning tegen Patro, dat dringend punten moet gaan pakken, wil men volgend jaar nog in nationale voetballen. Opmerkelijk: bij Bree scoorden 6 verschillende spelers.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties