Di Stefano opgenomen in ziekenhuis

Luc Goderis
| 0 reacties
Di Stefano opgenomen in ziekenhuis
Foto: © SC

Real Madrid-legende Alfredo di Stefano is na een hartaanval opgenomen in een ziekenhuis.  Een delegatie van het Real-bestuur bezocht er meteen de 79-jarige di Stefano op de intensive care unit van Sagunto.
 
Dokter Victoria de la Cueva zei "Alfredo di Stefano werd opgenomen in het ziekenhuis met borstpijn.  Tests hebben uitgewezen dat hij een hartaanval heeft gehad maar zijn toestand is nu verbeterd en stabiel".  De dokter voegde er nog aan toe dat de volgende 48 uur cruciaal zijn maar dat di Stefano bij bewustzijn is.

Di Stefano was tweemaal Europees speler van het jaar en hij hielp Real Madrid aan vijf Europese bekers en acht Spaanse landstitels.  Niettegenstaande zijn indrukwekkende palmares speelde de Argentijn nooit in de eindronde van een wereldbeker.

Di Stefano begon in 1945 zijn carrière bij River Plate.  Vier jaar later verhuisde hij naar Colombia en won met Millionarios vier titels.  Hij scoorde er, met 267 doelpunten in 292 wedstrijden, aan een adembenemend tempo.
In 1953 haalde Real Madrid hem naar Spanje.  Di Stefano was er van goudwaarde en vanaf 1956 won Real vijf keer na elkaar de Beker der Landskampioenen.  Di Stefano scoorde in iedere finale.  Tijdens de beroemde finale van 1960, tegen Eintracht Frankfurt in Hampden Park (7-3), schoot hij er zelfs drie binnen.
 
In 1964, na een aanvaring met voorzitter Santiago Bernabeu, ging hij voor Espanyol spelen en speelde drie jaar later zijn laatste wedstrijd.

Na zijn spelerscarrière werd hij in zijn thuisland Argentinië trainer.  Hij loodste er zowel Boca Juniors als River Plate naar de titel.  In 1971, terug in Spanje, pakte hij met Valencia de Spaanse titel en negen jaar later schreef hij er ook de Beker der Bekerhouders op zijn palmares.
 
Tot slot keerde hij tussen 1982 en 1984 terug naar Real Madrid en finishte er tweemaal als vice kampioen en in 2000 werd di Stefano er ere-voorzitter.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties