Ailton wellicht naar Hamburg

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ailton wellicht naar Hamburg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het ziet er naar uit dat de Braziliaan Ailton naar Hamburg zal verhuizen. De Duitse club heeft een prinicipeakkoord over de transfer van de spits die liever vandaag nog dan morgen vertrekt bij zijn huidige club Besiktas.

Gezien de reputatie van de Braziliaan zijn er toch wel enkele bedenkingen bij zijn overstap, maar Thomas Doll, de trainer van Hamburg, ziet geen problemen. Doll zei dat hij alleen maar goede verhalen had gehoord en dat als ze niet overtuigd waren geweest dat zijn karakter bij de club past, Ailton ook niet op het verlanglijstje had gestaan in de Elbestad.

Ailton komt eerst op huurbasis spelen bij Hamburg. HSV-manager Dietmar Beiersdorfer kon wel een optie tot koop afdingen bij de Turken. Als de overgang van Ailton naar de uitdager van Bayern München in de Bundesliga definitief beklonken is, dan heeft Doll eindelijk zijn beoogde offensieve versterking binnen. Om verschillende redenen ketsten de transfers van andere kandidaten als Nikola Zigic (Rode Ster Belgrado), Valeri Bojinov (AC Fiorentina) en Dagoberto (Atletico Paranaense) af.

De ondertussen 32 jaar oude Ailton verruilde een half jaar geleden Schalke 04 voor Besiktas. Zijn verblijf in Istanbul werd echter één grote teleurstelling. Zeker na het aantreden van de Fransman Jean Tigana als trainer van Besiktas, ging het van kwaad naar erger. Tigana en Ailton kwamen regelmatig met elkaar in botsing en Ailton liet niet na bij iedere gelegenheid te solliciteren naar een andere club. Desondanks scoorde Ailton dit weekend nog en leverde hij één assist in de wedstrijd van Besiktas tegen Erciyesspor (2-2).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties