Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Old Trafford
Manchester United wint leuke partij
Dirk Pieters

Manchester United deed wat het moest doen in de thuiswedstrijd tegen Fulham. Op Old Trafford werd het 4-2 voor de ploeg van Sir Alex Ferguson. Met de wedstrijd tussen Chelsea en Liverpool in het vooruitschiet doet United al een goede zaak op minstens één van de twee ploegen.

De eerste helft was enorm spectaculair langs beide kanten. De Mancunians kwamen al na zes minuten op voorsprong nadat Ji-sung Park de score opende. Amper tien minuten later zorgde de Portugees Cristiano Ronaldo voor de 2-0, na een prachtige vrije trap. De wedstrijd leek gespeeld, maar Fulham vocht terug. Brian McBride bracht Fulham terug in de wedstrijd na een mooi doelpunt. De bezoekende supporters waren nog aan het juichen of United was er opnieuw. Amper één minuut na het doelpunt van Fulham, zorgde Louis Saha voor de 3-1. Saha was goed gevolgd om een poging van de Nederlander Ruud van Nistelrooy in doel te werken. En nog was het niet gedaan, vlak voor rust kopte Heidar Helguson de 3-2 achter keeper Edwin van der Sar. Manchester mocht gaan rusten met een voorsprong, maar kon maar best oppassen voor de tweede helft.

Na de pauze ging Fulham op zoek naar de gelijkmaker, maar telkens stuitte het op een uitstekende keeper Van der Sar. De Mancunians kwamen er nog nauwelijks uit maar konden vier minuten voor tijd dan toch de wedstrijd beslissen. Cristiano Ronaldo zorgde met zijn tweede treffer van de avond voor de beslissing. Fulham had er alles aan gedaan om nog gelijk te maken, maar kreeg in de slotfase dan toch het deksel op de neus. [AN]