Schalke haalt het in de slotfase

Schalke 04 heeft met 2-1 gewonnen van Espanyol Barcelona. Fabian Ernst scoorde de winning-goal pas in de 88ste minuut. Toch is nog niks beslist dankzij het doelpunt op verplaatsing van Espanyol.

Schalke domineerde in de beginfase, maar moest wachten tot in de negende minuut op een eerste kans. Gorka Iraizoz kon nog net een poging van Zlatan Bajramovic naast zijn doel tikken. Ook de volgende kans van Kevin Kuranyi werd door de doelman van Espanyol onschadelijk gemaakt. En plots stond de 0-1 op het bord met de eerste echte kans van de Barcelonese ploeg. Eduardo Costa stuurde zijn ploegmaat Luis Garcia diep, die dribbelde doelman Frank Rost en deponeerde de bal in doel. Nog voor de rust hadden de Duitsers een mooie opportuniteit om gelijk te maken, maar Iraizoz heerste in zijn doelgebied.

Na 65 minuten was het dan toch raak. Bordon ging hoger in de lucht dan zijn bewaker en kopte een vrije trap van Lincoln tegen de netten. Schalke bleef maar drukken, maar was ook de wanhoop nabij nadat Gustavo Varela, Søren Larsen, Christian Poulsen en Ebbe Sand maar niet tot scoren toekwamen. Fabian Ernst wist echter het doel wel staan en twee minuten voor tijd trapte hij met links de bal door een bos van benen binnen. Iraizoz heeft waarschijnlijk de bal nooit zien afkomen toen die achter hem in doel belandde.