Genk-killers liggen eruit

Thomas Dubois

Strasbourg heeft zich vanavond ten koste van Litex Lovech gekwalificeerd voor de volgende ronde van de Uefa-beker. Nadat de heenwedstrijd in Litex met 0-2 door Strasbourg gewonnen werd, eindigde de terugwedstrijd in Frankrijk op 0-0. Litex begon het best aan de partij, Jelenkovic schoot maar zijn schot werd van de lijn gehaald door Deroff. Daarna was het de beurt aan Strasbourg om aan te vallen. En dit met onder meer schoten van Boka en Farnerud.

De wedstrijd ging goed op en neer en de Bulgaren – die Racing Genk uitschakelden – gingen tegen beter weten in volop voor het doelpunt. Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld. De Bulgaren trachtten aan te vallen maar deed dat zonder echt groot gevaar. Dit resulteerde halverwege de tweede helft in een heet standje voor het Franse doel. De kopbal van Kirilov belandde met veel pech niet in het doel. De doelman van Strasbourg hield ook in de rest van de wedstrijd z’n netten schoon en zo bleef dit duel op 0-0 steken en gaat Strasbourg door. [AN]