Strijd voor derde en barrageplaats

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Strijd voor derde en barrageplaats
Foto: © SC

Op deze 23ste speeldag wordt het vooral uitkijken naar wat onderaan aan het gebeuren staat. In minder mate telt dat voor de strijd bovenaan, meer bepaald voor de derde plaats. Dat Rapide Wezemaal, zonder echt op de naakte feiten vooruit te lopen, die derde titel op rij zal behalen ligt zowat in de lijn van de verwachtingen. Voor die laagste plaats in de topdrie komen in theorie KVK Tienen, Zuid-West Vlaanderen en Stand. Luik in aanmerking.
 
Onderaan blijft het een spannende thriller met een bewonderenswaardig Exc. Kaart en een moedig Dames Zultse VV in de hoofdrollen. Vorige weeg kreeg de Oost-Vlaamse ploeg van Kaart een moker te incasseren die heel hard aankwam. Of Zultse straks in de thuiswedstrijd iets van die vijfpunten-acherstand kan ophalen tegen KVK Tienen, dat zijn derde positie wil handhaven, valt te vrezen. Groen-wit weet niettemin dat het in iedere wedstrijd in deze prangende slotfase het lot in eigen handen heeft. Al kan volgende week in de terugwedstrijd op Kaart bij verlies, Zultse definitief op de barrageweg plaatsen.
 
Exc. Kaart zal allicht nog minder op puntenbuit moeten rekenen bij landskampioen Rapide Wezemaal. Winnen is hoogst onwaarschijnlijk voor Kaart zodat ze er een gedegen oefenwedstrijd kunnen van maken met het oog op de ,,clash’’ van volgende week in eigen Antwerpse gouw.
 
Voor wat die derde plaats betreft heeft ogenschijnlijk KVK Tienen de gemakkelijkste opdracht om zich te handhaven. Dat wordt het minder voor Zuid-West Vlaanderen en Stand. Luik die mekaar bekampen in een rechtstreeks duel. Zuid-West speelt voor gastvrouw en kan daar vertrouwen uit putten om alsnog de Waalse vrouwen op afstand te houden. Vooral ook omdat het verdere programma voor de Waalse club enigszins moeilijker is dan die van de West-Vlaamse club.
 
Kandidaat-vice-kampioen RSC Anderlecht krijgt met Lentezon Beerse eerder een tegenstander voorgeschoteld die zich in dergelijke wedstrijd niet snel gewonnen geeft. Het lijkt misschien een gemakkelijke klus voor de Brusselse thuisploeg maar onderschatting is voorzeker uit ten boze.
 
Oud-Heverlee Leuven won nipt in de heenronde van Sinaai Girls. Op het kleine Wase veld krijgt OHL dus een gemotiveerde thuisploeg aan de aftrap. Voor de Wase gatsvrouwen een kans op een revanche tevens om hun 7de positie alsnog te verstevigen.
 
K. Vlimmeren Sp. ligt trouwens op vinkenslag om in deze slotfase die 7de positie in te palmen al wordt dat geen sinecure wegens vier punten achterstand. Met de komst van hekkensluiter Opex Girls Oostende kan Vlimmeren rustig voor een doelpuntenfestival zorgen en na afloop hopen dat OHL in het Waasland voor een stunt zorgde.
 
WS Woluwe ontvangt VCD E. Aalst in een wedstrijd tussen ploegen die matematisch nog niet helemaal zeker zijn dat ze een barrage vermijden. Feit is dat veel zou moeten gebeuren want het bonus dat  beide hebben kan nog moeilijk overbrugt worden. In de heenronde verliep het spannend met uiteindelijk nipte winst voor de Ajuinen. Een omgekeerde uitslag zou eigenlijk niemand verbazen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties