Newcastle biedt 22 miljoen voor Torres

Dave Sentobin
| 0 reacties
Newcastle biedt 22 miljoen voor Torres
Foto: © SC

Newcastle United wil kost wat kost de Spaanse aanvaller Fernando Torres inlijven voor volgend seizoen. De Engelsen zouden volgens de Britse krant The Sun al een bod van 15 miljoen pond (een kleine 22 miljoen euro) hebben gedaan. Bovendien bevestigde de spits van Atlético Madrid de interesse van de Magpies.
 
De 21-jarige Spanjaard is al drie jaar aanvoerder van Atlético. Zondag wordt hij trouwens 22.  Torres scoorde 59 keer in 128 wedstrijden. Begin dit jaar sputterde de motor toch. Hij kon slechts drie keer score voor de winterstop. Na het ontslag van coach Bianchi vond hij zijn neus voor het doel terug. Hij maakte onder trainer Pepe Murcia al zeven doelpunten in acht wedstrijden. Onder leiding van een ontketende Torres maakten de Madrilenen zelfs een ongelooflijke remonte in de rangschikking. De rojiblancos doen momenteel nog altijd mee voor de Europese plaatsen.
 
Newcastle ziet in de jonge Spanjaard de ideale opvolger voor veteraan Alan Shearer. De Magpies hebben bovendien al een Spanjaard in de ploeg, ex-Deportivo-speler Albert Luque. “Er zijn altijd gesprekken geweest met andere clubs. Maar ik ben formeel van één club op de hoogte en dat is Newcastle. De Engelse club bracht me persoonlijk op de hoogte.”, zei el Niño. Hij voegde er wel aan toe dat Atlético zijn thuis is en dat hij momenteel nog niet met een andere club wil praten.
 
Torres is waarschijnlijk een basisspeler in het elftal van bondscoach Luis Aragonés. Als el Niño zijn duivels ontbindt op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland, zullen verschillende topclubs een bod uitbrengen op het Spaanse godenkind. Bovendien wil Atlético een hele vernieuwing doorvoeren in het team. En in die toekomstplannen is de spits nu net de centrale figuur.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties