Steaua vervoegt Rapid in kwartfinale

Tonnelier Caroline

Het Roemeense voetbal beleeft momenteel hoogdagen.  Na Rapid Boekarest gisteren heeft ook Steaua zich geplaatst voor de kwartfinales van de Uefa-beker.  Op het veld van Real Betis haalde Steaua het met overdreven 0-3 cijfers.  Nicolita was met twee doelpunten de held van de avond.

Steaua Boekaerest kwam in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen een sterk Betis, maar begon sterk aan de wedstrijd in Sevilla.  De thuisploeg probeerde het heft in handen te nemen, maar kon de Roemenen amper in de problemen brengen.  Aan de overkant was het steeds opletten voor de scherpe counters van de ploeg uit Boekarest.  Vooral Dica en Nicolita konden een paar keer dreigen, zonder doelman Contreras echt aan het werk te zetten.  Ook zijn overbuur Carlos beleefde een rustige eerste helft, met slechts een tweetal doelgerichte kansen van Joaquin en Robert.

De tweede helft begon uitstekend voor de bezoekers.  In de 53e minuut zette een bedrijvige Nicolita met een schot vanop iets minder dan 16 meter zijn team op een 0-1 voorsprong.  Toen sterspeler Joaquin even later zijn beheersing verloor en tegen een rode kaart aankeek, werd het wel heel lastig voor Betis.  De Spanjaarden probeerden wel nog op zoek te gaan naar de tegentreffer, maar Steaua kreeg op die manier al te veel ruimte.  Op aangeven van uitblinker Dica zorgde Iacob met een kopbal voor de 0-2.  Wedstrijd gespeeld, en nog geen vijf minuten later zorgde Nicolita met zijn tweede van de avond voor de 0-3 eindstand.  Real Betis verliest nu ook zijn laatste verzetje en moet zich volop concentreren op de degradatiestrijd.  Steaua plaatst zich als vierde Oost-Europese en tweede Roemeense ploeg voor de kwartfinale.