Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Highbury
Gunners hebben geen kind aan Charlton
Kristof Blomme

Arsenal heeft op Highbury gemakkelijk afstand genomen van Charlton. Pires en Adebayor zorgden al voor de rust voor de veilige voorsprong. Vlak na de pauze diepte Hleb de voorsprong nog uit. Arsenal blijft op twee punten van Tottenham hangen. Charlton is teleurstellend dertiende.

Arsenal was veel beter dan de bezoekers, die geen kans konden afdwingen. Na balverlies van Spector kon Adebayor bijna profiteren. Spector was net op tijd terug om zijn fout te herstellen. Op het kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong na een heerlijke actie. Henry en Adebayor zetten aan de rand van het strafschopgebied een één-twee op. De Fransman bereikte landgenoot Pires, die simpel afmaakte. Bijna kon Henry ook Adebayor een doelpunt aanbieden. De aanvaller uit Togo trapte naast. Toch kwamen de Gunners na een halfuur 2-0 voor. Hreidarsson leed balverlies en Adebayor profiteerde. Een vrije trap van Henry vloog even later net naast de kooi van de arme Myhre

Vijf minuten na de pauze was het alweer raak voor de thuisploeg. Hleb ging vanaf de middelijn met de bal aan de haal. Hij bediende Adebayor, maar diens schot werd gered. Hleb kreeg de bal opnieuw in de voeten en de Wit-Rus maakte nummer drie. Charlton bleef onder de druk kreunen. Pires maakte er bijna 4-0 van, maar deze keer stond de paal in de weg. Arsenal klopte Charlton op die manier oververdiend met 3-0.