Argentinië wint zonder moeite van Angola

Dirk Pieters

In het Italiaanse stadje Salerno won Argentinië zijn vriendschappelijke wedstrijd met 2-0 van Angola. Argentinië kwam nooit onder druk te staan en stond aan de rust al 2-0 voor. Na de rust kreeg het nog genoeg kansen, maar doelpunten vielen er niet meer.

Iets voor het half uur kwam Argentinië op voorsprong na een prachtig doelpunt van Maxi Rodríguez. Amper enkele minuten later stond de 2-0 al op het bord. Aanvoerder Juan Pablo Sorín schoot via een Angolees been de bal tegen de netten.

Ook in de tweede helft speelde Argentinië rustig de match verder zonder echt door te drukken. Angola was nergens en moest toekijken hoe hun tegenstander de bal in de ploeg hield. Op het einde van de wedstrijd schoten Maxi Rodríguez en Hernan Crespo de bal nog tegen het houtwerk. [TH]