Iran walst over Bosnië

Dirk Pieters

Iran won woensdagavond met 5-2 van Bosnië. De overwinning van de Iranese spelers zal zeker een opsteker zijn voor het WK dat over een goede week van start gaat.

Het begon nochtans enorm slecht voor de thuisploeg want al na een kwartier spelen stond Iran 0-2 achter. Misimovic en Barbarez zorgden voor de vroege treffers. Iran herstelde snel het evenwicht en kwam nog voor rust op voorsprong. Medanchi, Rezaei en Hashemian deden allen de netten trillen.

Ook na rust bleef Iran de betere ploeg en liep het nog verder uit dankzij treffers van Enayati en Khatibi. De Bosnische doelman Romeo Mitrovic voorkwam nog erger. Topschutter Ali Daei scoorde niet maar deelde tijdens de wedstrijd heel wat mooie passen uit. [TH]