Duitsland te sterk voor Colombia

Dirk Pieters

Met nog enkele dagen te gaan alvorens het Wereldkampioenschap van start gaat liet gastland Duitsland een goede indruk in de oefeninterland tegen Colombia. De Duitse Mannschaft won in Mönchengladbach de interland met 3-0. Vooral de herstelde Ballack liet enkele fraaien dingen zien.

Het was hij die meteen voor het openingsdoelpunt zorgde. Met een rake kopbal bracht Ballack de Duitsers 1-0 voor na twintig minuten spelen. Nog voor de rust verdubbelde Bastian Schweinsteiger uit een vrije trap de score. Doelman Luis Martinez was kansloos op het schot van de middenvelder.

In de tweede helft bleven de Duitsers baas en dreven ze de score nog op. Ballack lag opnieuw aan de basis van het doelpunt. Hij speelde de bal tot bij Tim Borowski die niet twijfelde en de derde van de avond binnenschoot.

Deze overwinning zal deugd doen voor de Duitsers en hen heel wat vertrouwen geven na de eerder gespeelde zwakke wedstrijd tegen Japan. [TH]